Οργισμένοι με τον Νετανιάχου οι συγγενείς τω έξι νεκρών ομήρων: “Θα ζούσαν αν έκανες πράγματι διαπραγματεύσεις”

Ο ισραηλινός στρατός ανέσυρε τις σορούς έξι ομήρων από τούνελ στη Ράφα,

Το Φόρουμ Οικογενειών Ομήρων και Αγνοουμένων, στο Ισραήλ επικρίνει τους χειρισμούς Νετανιάχου και τονίζει ότι οι όμηροι θα ήταν ζωντανοί αν η κυβέρνηση είχε καταλήξει σε συμφωνία με τη Χαμάς.

Θρήνος και οργή επικρατεί στο Ισραήλ μετά την ανάσυρση από τις ισραηλινό στρατό των πτωμάτων έξι ακόμη ομήρων που βρέθηκαν σε τουνελ. Χθες έγινε στο Τελ Αβίβ διαδήλωση κατά του Νετανιάχου και υπέρ μιας συμφωνίας για την απελευθέρωση των ομήρων). Συγγενείς βάλλουν κατά του πρωθυπουργού, αναφέροντας ότι ο θάνατος των ομήρων είναι το άμεσο αποτέλεσμα του τορπιλισμού των προτεινόμενων συμφωνιών εκεχειρίας και της απαίτησής του να διατηρήσει ο στρατός του Ισραήλ τον έλεγχο του Διαδρόμου της Φιλαδέλφειας.

«Αν δεν τορπίλιζε τις συμφωνίες με δικαιολογίες και περιστροφές, οι όμηροι των οποίων τους θανάτους μάθαμε σήμερα το πρωί πιθανότατα θα ήταν ζωντανοί», αναφέρει το φόρουμ σε ανάρτησή του στο X/Twitter. «Μόλις 8 όμηροι διασώθηκαν ζωντανοί από επιχειρήσεις των IDF, στην Γάζα, την ώρα που 105 όμηροι απελευθερώθηκαν με τη συμφωνία του Νοεμβρίου», αναφέρουν και προσθέτουν:

«Επί 11 μήνες, η ισραηλινή κυβέρνηση υπό τον Νετανιάχου απέτυχε να κάνει αυτό που αναμένεται να κάνει μια κυβέρνηση – να επιστρέψει τους γιους και τις κόρες του Ισραήλ στο σπίτι. Η συμφωνία για την επιστροφή των απαχθέντων βρίσκεται στο τραπέζι για πάνω από δύο μήνες. Αν δεν υπήρχαν οι τορπιλισμοί, οι δικαιολογίες και οι περιστροφές, οι απαχθέντες αυτοί κατά πάσα πιθανότητα θα ζούσαν σήμερα. Νετανιάχου: Αρκετά με τις δικαιολογίες».

Λόγω των γεγονότων, το γραφείο του Ισραηλινού πρωθυπουργού ανακοίνωσε ότι ακυρώνεται η εμφάνιση του Μπενιαμίν Νετανιάχου στην εκδήλωση για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς σε Δημοτικό Σχολείο στην Ιερουσαλήμ. Το γραφείο του Νετανιάχου δεν έχει σχολιάσει ακόμη την ανάκτηση των πτωμάτων έξι ομήρων από τη Λωρίδα της Γάζας. Η τραγική ειρωνεία είναι ότι τρεις από τους έξι ομήρους, επρόκειτο να απελευθερωθούν στο πρώτο στάδιο της επόμενης συμφωνίας απελευθέρωσης ομήρων/κατάπαυσης του πυρός που βρίσκεται υπό διαπραγμάτευση, μεταδίδει η Haaretz, επικαλούμενη ισραηλινές πηγές. Δεν γνωρίζουμε κάτω από ποιες συνθήκες σκοτώθηκαν οι έξι Ισραηλινοί πολίτες.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx