Ηλεκτρικό ρεύμα: Οι τιμές Σεπτεμβρίου από όλους τους προμηθευτές

Ηλεκτρικό ρεύμα: Οι τιμές Σεπτεμβρίου από όλους τους προμηθευτές

Μειώσεις έως 43% και αυξήσεις έως 8% στα «πράσινα» τιμολόγια ρεύματος για το Σεπτέμβριο σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα ανακοίνωσαν οι προμηθευτές, σύμφωνα με τα δεδομένα που αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα της Ρυθμιστικής Αρχής.

Οι τιμές διαμορφώνονται από 15,833 έως 19,95 σεντς ανά κιλοβατώρα, ενώ από τα 16 προϊόντα που διατίθενται στην αγορά τα έξι είναι μειωμένα σε σχέση με τον Αύγουστο (μεταξύ αυτών και το τιμολόγιο της ΔΕΗ μέχρι 500 κιλοβατώρες το μήνα), έξι παρέμειναν σταθερά και τέσσερα αυξήθηκαν.

Η διακύμανση των τιμών αντικατοπτρίζει την σχετική αποκλιμάκωση της χρηματιστηριακής τιμής του ρεύματος τον Αύγουστο στα 129,83 ευρώ ανά μεγαβατώρα από 135,54 τον Ιούλιο.

Έως αύριο αναμένονται οι ανακοινώσεις από το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας για την επιδότηση των οικιακών τιμολογίων το Σεπτέμβριο, η οποία αναμένεται να κυμανθεί κοντά στο 1 λεπτό ανά κιλοβατώρα.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx