ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Ο Κασσελάκης επαναφέρει Πολάκη στην ΚΟ – “Δεν είμαι παιδάκι” απαντά εκείνος

Σε αδιέξοδο ο ΣΥΡΙΖΑ – Καταλύτης των εξελίξεων ο Πολάκης, Σπύρος Γκουτζάνης

Οι εσωτερικές διεργασίες και παρασκηνιακές ζυμώσεις στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, καλά κρατούν, με ορίζοντα την κρίσιμη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του Σαββατοκύριακου.

Μετά από εισήγηση του Στέφανου Κασσελάκη, ο Παύλος Πολάκης επέστρεψε στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος, μόλις 40 ημέρες μετά τη διαγραφή του και λίγο πριν την κρίσιμη Κεντρική Επιτροπή, όπου έλεγε ότι προετοίμαζε να καταθέσει πρόταση μομφής κατά του Στέφανου Κασσελάκη. Την επανένταξη του κ. Πολάκη στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωσε με επιστολή του προς τον πρόεδρο της Βουλής Κώστα Τασούλα, ο νέος πρόεδρος της ΚΟ του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Νίκος Παππάς, ο οποίος λίγο νωρίτερα είχε επικοινωνήσει τηλεφωνικά με τον κ. Πολάκη για να τον ενημερώσει.

«Ο Π. Πολάκης επανεντάσσεται στην Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία. Υπάρχει το έδαφος για ανασύνταξη και αντεπίθεση του κόμματος», δήλωσε σχετικά ο Νίκος Παππάς, σε δήλωσή του στη Βουλή.

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφων για το «τι σηματοδοτεί η επιστροφή του βουλευτή στην Κ.Ο.», ο ίδιος είπε: «Έχω πει και σε άλλες δημόσιες τοποθετήσεις ότι υπάρχει το έδαφος για μία ανασύνταξη και αντεπίθεση του κόμματος. Σε αυτή την προσπάθεια μπορούν πάρα πολλοί να συμβάλουν και να προσφέρουν».

«Δεν είμαι κανένα παιδάκι»

Στην πρώτη του αντίδραση μετά την επαναφορά του στην ΚΟ, ο Παύλος Πολάκης διαμήνυσε ότι «θα τα πούμε προγραμματικά και αξιακά στην Κεντρική Επιτροπή», καθώς ο ίδιος δεν είναι «κανένα παιδάκι» για να τον διαγράφουν και να τον επαναφέρουν, όπως είπε.

«Όπως είχα δηλώσει την ημέρα της απαράδεκτης διαγραφής, ήμουν, είμαι και θα είμαι ΣΥΡΙΖΑ. Ήταν στημένο το σκηνικό την ημέρα εκείνη, κάποιοι προσπαθούν να διορθώσουν το απαράδεκτο να με διαγράψουν, πιστεύονταν πως έτσι θα μαζί μου. Δεν αλλάζει η ποιοτική εκτίμηση που έχω κάνει για την ανάγκη δυναμικής αντιπολίτευσης. Ό,τι έχω πει ισχύει, τα υπόλοιπα θα τα πούμε στην Κεντρική Επιτροπή. Είστε μεγάλα παιδιά, είναι ξεκάθαρο αυτό που λέω. Θα τα πούμε προγραμματικά και αξιακά στην ΚΕ. Δεν είμαι κανένα παιδάκι για να με διαγραφούν χωρίς ενημέρωση και να με επαναφέρουν με μια ενημέρωση του Νίκου Παππά λίγα λεπτά πριν», τόνισε ο βουλευτής Χανίων.

Παρών δηλώνει ο Φαραντούρης

Παράλληλα, οι “87” συνεδρίασαν χθες και ο Νικόλας Φαραντούρης με συνέντευξη του στο Euractiv αμφισβήτησε τον Στέφανο Κασσελάκη και έθεσε «εαυτόν στην κρίση των μελών του κόμματος προκειμένου να προστατευτεί η παρακαταθήκη που άφησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ».

Εν τω μεταξύ σήμερα συνεδριάζει το Πειθαρχικό του ΣΥΡΙΖΑ για το θέμα της διαγραφής του Χρήστου Σπίρτζη, λόγω των συνεχών δηλώσεων του κατά του προέδρου. Την Πέμπτη πιθανότατα θα συνεδριάσει η Πολιτική Γραμματεία όπου αναμένεται ένας ακόμη γύρος αντιπαράθεσης με τον Στέφανο Κασσελάκη. Την Παρασκευή το βράδυ πριν την Κεντρική Επιτροπή θα συνεδριάσουν ξανά η ομάδα των “87” για να πάρουν τις οριστικές τους αποφάσεις. 

Οι “87” κινούνται στην κατεύθυνση να θέσουν πρόταση μομφής κατά του προέδρου του κόμματος στην συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής και μετρούν εάν βγαίνουν οι αριθμοί για να υπερψηφιστεί. Σύμφωνα με πληροφορίες στην χθεσινή τους συνεδρίαση η πλειοψηφία τάχθηκε υπέρ της πρότασης μομφής με το σκεπτικό ότι ακόμη και αν δεν περάσει θα έχει καταγράψει ισχυρή μειοψηφία. Το δίλημμα να συμπλεύσουν με τον Παύλο Πολάκη, που έχει αποφασίσει να θέσει θέμα ηγεσίας, είναι υπαρκτό. Πιθανόν αθροιστικά να οι δύο ομάδες να έχουν την απαιτούμενη πλειοψηφία. Ο Στέφανος Κασσελάκης προς ώρα επιμένει ότι «δεν θα ταλαιπωρήσει τον κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ με μία ακόμη εκλογική διαδικασία» και σε κάθε ευκαιρία πυροβολεί τον Αλέξη Τσίπρα για τον οποίο θεωρεί ότι υποθάλπει το κλίμα αμφισβήτησης.

Νίκος Παππάς: Σενάρια διάσπασης στον ΣΥΡΙΖΑ

Την δική του παρέμβαση έκανε με πρωινές δηλώσεις ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Νίκος Παππάς ο οποίος υποστήριξε ότι «ή θα επικρατήσει η στρατηγική των κοινών μας αποφάσεων για να ηγηθούμε μίας προοδευτικής εκλογικής συμμαχίας ή τα σενάρια των διασπάσεων». Ο κ. Παππάς χαρακτήρισε “αναίτια την εσωστρέφεια” καθώς όπως υποστήριξε «δεν έχει διατυπωθεί μία συγκροτημένη εναλλακτική στρατηγική επί της οποίας να δικαιολογείται η αντιπαράθεση». 

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Kαταθέστε το σχολιό σας. Eνημερώνουμε ότι τα υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

0 ΣΧΟΛΙΑ
Παλιότερα
Νεότερα Με τις περισσότερες ψήφους
Σχόλια εντός κειμένου
Δες όλα τα σχόλια
0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx