Εγκρίθηκαν από την Κομισιόν ένα δισ. ευρώ του Ταμείου Ανάκαμψης

Εγκρίθηκαν από την Κομισιόν ένα δισ. ευρώ του Ταμείου Ανάκαμψης

Την εκπλήρωση των προαπαιτουμένων για την εκταμίευση επιχορηγήσεων ύψους ενός δισ. ευρώ στην Ελλάδα, πιστοποιεί η προκαταρκτική αξιολόγηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Η Κομισιόν ανακοίνωσε τη θετική προκαταρκτική της αξιολόγηση για το 4ο αίτημα πληρωμής της Ελλάδας για το σκέλος των επιχορηγήσεων του Ταμείου Ανάκαμψης. Το αίτημα πληρωμής για το σκέλος των επιχορηγήσεων είχε υποβληθεί στις αρχές Ιουνίου. Τα χρήματα αυτά προορίζονται, μεταξύ άλλων, για τη συμβασιοποίηση έργων όπως η ηλεκτρική διασύνδεση των Κυκλάδων, η ανακαίνιση του ΟΑΚΑ, τα προγράμματα δασικής προστασίας Anti-nero Ι και ΙΙ, η βελτίωση οδικής ασφάλειας σε οδικό δίκτυο Δήμων και Περιφερειών, η αναβάθμιση ασφάλειας των περιφερειακών αεροδρομίων, καθώς και μεταρρυθμίσεις όπως η Κωδικοποίηση του Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος και του Κώδικα Φορολογικής Διαδικασίας

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει ήδη αποστείλει τη θετική της αξιολόγηση στην Οικονομική και Δημοσιονομική Επιτροπή (Economic and Financial Committee), η οποία με τη σειρά της θα ανακοινώσει τη γνωμοδότησή της, εντός τεσσάρων εβδομάδων, όπως ορίζει ο σχετικός Κανονισμός. Θα ακολουθήσει η έκδοση της τελικής απόφασης, για την εκταμίευση του ποσού. Θεωρητικά, ήδη  υλοποιούνται στο σκέλος επιχορηγήσεων του Ταμείου Ανάκαμψης 794 έργα και δέσμες έργων, με προϋπολογισμό που ξεπερνά τα 22 δισ. ευρώ. Από αυτά τα 7,8 δισ. αφορούν σε έργα πράσινης μετάβασης, 2,5 δισ. σε δράσεις ψηφιακού μετασχηματισμού, 5,7 δισ. αφορούν σε δράσεις ενίσχυσης της απασχόλησης, των δεξιοτήτων και της κοινωνικής συνοχής, ενώ 6,1 δισ. αφορούν σε ενισχύσεις για ιδιωτικές επενδύσεις και τον μετασχηματισμό της οικονομίας.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx