CNN: Οι ΗΠΑ κατηγορούν τη Ρωσία για επηρεασμό και των φετινών εκλογών

CNN: Οι ΗΠΑ κατηγορούν τη Ρωσία για επηρεασμό και των φετινών εκλογών

Το αμερικανικό CNN μετέδωσε την είδηση ότι η κυβέρνηση των ΗΠΑ κατηγορεί πάλι τη Ρωσία για εκστρατεία παραπληροφόρησης προς επηρεασμό του εκλογικού αποτελέσματος του ερχόμενου Νοεμβρίου.

Σύμφωνα με το CNN, που επικαλείται “πληροφορίες έξι ατόμων με γνώση του θέματος”, στο επίκεντρο βρίσκεται το ρωσικό κρατικό δίκτυο μέσων ενημέρωσης RT. Η είδηση μεταδόθηκε λίγες ώρες πριν και αναμένεται ο υπουργός Δικαιοσύνης Μέρικ Γκάρλαντ να προβεί σε δημόσιες δηλώσεις σε συνεδρίαση της Ομάδας Δράσης για τις Εκλογικές Απειλές του υπουργείου Δικαιοσύνης. Μαζί του θα είναι ο διευθυντής του FBI Κρις Ρέι και τρεις εισαγγελείς από τη γενική εισαγγελέα.

Το υπουργείο Δικαιοσύνης έχει προειδοποιήσει στο παρελθόν ότι η Ρωσία παραμένει απειλή για τις προεδρικές εκλογές της 5ης Νοεμβρίου. Σε ομιλία της τον περασμένο μήνα, η γενική εισαγγελέας είχε πει ότι «ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν και οι εντολοδόχοι του χρησιμοποιούν όλο και πιο εξελιγμένες τεχνικές στις επιχειρήσεις παρέμβασής τους. Στοχεύουν σε συγκεκριμένες δημογραφικές ομάδες ψηφοφόρων και σε ψηφοφόρους που αλλάζουν πολιτεία.  Έτσι προσπαθούν να χειραγωγήσουν τα αποτελέσματα των προεδρικών εκλογών και των εκλογών στο Κογκρέσο. Σκοπεύουν να επηρεάσουν ανυποψίαστους Αμερικανούς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να προωθήσουν αφηγήσεις που προωθούν τα ρωσικά συμφέροντα. Στόχος τους είναι να μειώσουν την αμερικανική υποστήριξη προς την Ουκρανία».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx