ΗΠΑ: O 14χρονος που σκότωσε μαθητές και καθηγητές είχε προσαχθεί και πέρσι για απειλές

ΗΠΑ: O 14χρονος που σκότωσε μαθητές και καθηγητές είχε προσαχθεί και πέρσι για απειλές

Μαθητής 14 ετών κατονομάστηκε ως ο δράστης της επίθεσης με τουφέκι εφόδου η οποία στοίχισε τη ζωή χθες Τετάρτη σε δυο συμμαθητές του και δυο εκπαιδευτικούς μέσα στο λύκειο όπου φοιτούσε, στο Γουάιντερ της Τζόρτζια. Πρόκειται για το πρώτο μακελειό της νέας σχολικής χρονιάς στη χώρα. Τα σχολεία εκεί άνοιξαν πριν από ένα μήνα. Ο έφηβος που συνελήφθη είχε απασχολήσει τις αρχές και πέρσι.

Συγκεκριμένα, το παιδί αυτό όταν ήταν 13 ετών είχε απειλήσει ξανά ότι θα σκότωνε κόσμο στο σχολείο του. Είχε προσαχθεί μαζί με τον πατέρα και οι “ειδικοί” είπαν σε γονείς και σχολείο να έχουν το νου τους. Ο πατέρας, όπως εκατομμύρια Αμερικανοί, είχε όπλα στο σπίτι. Είναι άγνωστο για ποιο λόγο εκείνη η απειλή αντιμετωπίσθηκε με απλές συστάσεις και αν το παιδί παρακολουθείτο από ψυχολόγο ή όχι, αν αφαιρέθηκαν τα όπλα από το πατρικό του και αν έγινε πράγματι σαφής καταγγελία στο σχολείο για να έχουν το νου τους όλοι οι καθηγητές. Σύμφωνα με το κορίτσι που καθόταν δίπλα του χθες, ο 14χρονος πλέον μαθητής Κολτ Γκρέι, την ώρα των μαθηματικών ζήτησε άδεια να βγει έξω και επανήλθε με το όπλο στο χέρι. Ενας από τους δυο καθηγητές που σκότωσε ήταν ο μαθηματικός. Σκότωσε και δύο παιδιά της τάξης του.

Η αστυνομία διευκρίνισε πως ο έφηβος συνελήφθη χωρίς να φέρει αντίσταση. Τα κίνητρα παραμένουν άγνωστα.Το αγόρι θα δικαστεί ως ενήλικος. Άλλοι εννιά μαθητές έχουν τραυματιστεί, αλλά δεν ξέρουμε αν τους πυροβόλησε ή αν τραυματίσθηκαν όταν άρχισαν να τρέχουν στο διπλανό γήπεδο μέσα στον πανικό τους. Η πόλη όπου συνέβη το αιματηρό επεισόδιο βρίσκεται  70 χιλιόμετρα βορειοανατολικά από την Ατλάντα. Η σφαγή προστίθεται στην ατελείωτη σειρά παρόμοιων τραγωδιών που καταγράφονται για δεκαετίες σε εκπαιδευτικά ιδρύματα στις ΗΠΑ, φαινόμενο που όμοιό του δεν καταγράφεται σε κανένα άλλο κράτος του πλανήτη. Ο έφηβος διέπραξε την επίθεση με τουφέκι εφόδου «τύπου AR» , σύμφωνα με τις αρχές. Τον Μάιο του 2022, 19 παιδιά και δυο δασκάλες έπεσαν θύματα φρικιαστικής σφαγής στο σχολείο τους στην Ουβάλντε (Τέξας), την οποία διέπραξε δεκαοκτάχρονος που είχε αγοράσει τουφέκι εφόδου νόμιμα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx