Μαρινάκης: “Δεν βγαίνουμε” αν μειωθεί ο ΦΠΑ στο ελαιόλαδο

Μαρινάκης: “Δεν βγαίνουμε” αν μειωθεί ο ΦΠΑ στο ελαιόλαδο

Δεν πρόκειται να μειωθεί ο ΦΠΑ στο ελαιόλαδο υπογράμμισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, διότι όπως ισχυρίζεται, θα πρέπει να αντέχει το δημόσιο ταμείο. Επίσης επανέλαβε το επιχείρημα ότι η μείωση του ΦΠΑ δεν θα ωφελήσει το καταναλωτή.

«Έχει αποδειχθεί σε άλλες χώρες, ότι η προσωρινή μείωση ΦΠΑ δεν έφτασε στον καταναλωτή, ενώ όταν επανέλθει η προηγούμενη κατάσταση, θα έχουμε περαιτέρω αύξηση εις βάρος των καταναλωτών», υποστήριξε, παρότι η Ισπανία, αποφάσισε προ μηνός να μηδενίσει τον ΦΠΑ στο λάδι, επειδή ακριβώς ωφεληθήκαν οι  καταναλωτές, όπως έχουν αναφέρει όλα τα κόμματα της ελληνικής αντιπολίτευσης σχετικά με την μείωση του φόρου στα είδη πρώτης ανάγκης. Στην Ισπανία, ο ΦΠΑ το λάδι είχε μειωθεί το 2023 από 10% σε 5%. Εδώ και ένα μήνα ο ΦΠΑ μηδενίστηκε στο λάδι, όπως είχε ήδη μηδενιστεί στο ψωμί, στα αυγά, στα λαχανικά και στα φρούτα. Αυτά τα προϊόντα είχαν μόλις 4% ΦΠΑ προτού αρχίσει η οικονομική κρίση στην Ισπανία, αλλά λόγω της δυσχέρειας των νοικοκυριών κρίθηκε ότι ακόμα και το 4% είναι πολύ, οπότε μηδενίστηκε ο ΦΠΑ στα βασικά προϊόντα.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx