ΠΟΕΔΗΝ: Στην πανδημία μόνο 13 ιδιώτες γιατροί βοήθησαν τη Β. Ελλλάδα – Το δημόσιο έβαλε πλάτη

Το ρινικό εμβόλιο Covid-19 σταματά τη μετάδοση του ιού, σύμφωνα με μελέτη

Δεν προτίθεται να πάρει πίσω όσα είπε για την μη συμβολή των ιδιωτών γιατρών κατά την περίοδο της πανδημίας, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Μιχάλης Γιαννάκος.

Υπενθυμίζεται ότι σε ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ στις 2 Σεπτεμβρίου, αναφέρεται πως «οι ιδιώτες γιατροί δεν έβαλαν πλάτη στην πανδημία, παρότι κάποια στιγμή επιτάχθηκαν, επικαλούμενοι προβλήματα υγείας». Η ανακοίνωση αυτή προκάλεσε την έντονη δυσαρέσκεια του ΙΣΑ, της Ένωσης Ελευθεροεπαγγελματιών Καρδιολόγων και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων Κλινικοεργαστηριακών Ειδικοτήτων.

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ επιμένει στην άποψή του, αναφέροντας ότι «τον υγειονομικό πόλεμο, γνωρίζουμε όλοι ότι εμείς στο ΕΣΥ τον δώσαμε. Τους ασθενείς με covid-19 διαχειρίστηκε αποκλειστικά και μόνο το δημόσιο σύστημα υγείας. Παραπέμπουμε σε χιλιάδες δημοσιεύματα, τοποθετήσεις φορέων, ασθενών με covid-19 εκείνης της εποχής».

Χαρακτηριστικά αναφέρεται στην Βόρεια Ελλάδα, όπου ενόψει της ΔΕΘ το προεδρείο της ΠΟΕΔΗΝ βρίσκεται στην Θεσσαλονίκη, λέγοντας ότι «στην πρώτη φάση της πανδημίας, όταν το υπουργείο Υγείας απηύθυνε κάλεσμα να έρθουν οικειοθελώς ιδιώτες γιατροί να βάλουν πλάτη, που υπήρχε ανάγκη και τεράστια διασπορά, μόνο 13 ιδιώτες γιατροί ανταποκρίθηκαν για τα νοσοκομεία της Βορείου Ελλάδος. Μπράβο φυσικά σε αυτούς τους 13 ιατρούς. Μετά φθάσαμε στην επίταξη συγκεκριμένων ιδιωτών ιατρών που και πάλι υπήρξαν προβλήματα, όπως περιγράφονται στην ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ. Απορούμε γιατί τότε δεν υπήρχε αντίδραση και υπάρχει τώρα;», καταλήγει ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας.

H κόντρα αυτή ξεκίνησε όταν ο Άδωνις Γεωργιάδης θέλησε να επιτάξει ιδιώτες γιατρούς σε ακριτικές περιοχές όπου δεν έβρισκε ιατρικό προσωπικό. Οι γιατροί ξεσηκώθηκαν και είπαν ότι δεν έχουμε ούτε πανδημία ούτε πόλεμο, για να αναγκαστεί ένας ιδιώτης που έχει ιατρείο π.χ. στην Κω να κάνει παράλληλα υποχρεωτικά εφημερίδες στο νοσοκομείο. Δεν μπορεί να εξαναγκασθεί σε εργασία στο δημόσιο και πρέπει να βρεθεί άλλος τρόπος να γίνουν ελκυστικά τα κέντρα υγείας των απομονωμένων περιοχών -η επιστράτευση και τα άλλα μέτρα είναι απαράδεκτα. Τότε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ είπε ότι όντως δεν είναι λύση αυτό, αλλά προσέθεσε ότι οι ιδιώτες γιατροί ποτέ δεν έβαλαν πλάτη, ούτε κατά την πανδημία. Προ ημερών είπε το ίδιο στη ΔΕΘ, υποστηρίζοντας ότι όσα κάνει ο υπουργός Υγείας δεν λύνουν κανένα πρόβλημα και ότι χρειάζονται προσλήψεις και καλές αμοιβές.

Μιλώντας για τις ελλείψεις στα νοσοκομεία, είπε μεταξύ άλλων και τα εξής: « Εδώ και πολλά έτη επιτρέπεται οι ιδιώτες γιατροί να εργάζονται στο ΕΣΥ με καλύτερες παροχές και αμοιβές από τους γιατρούς του ΕΣΥ, παρά ταύτα αρνούνται να το πράξουν. Οι ιδιώτες γιατροί, δεν έβαλαν πλάτη στην πανδημία, παρότι κάποια στιγμή επιτάχθηκαν, επικαλούμενοι προβλήματα υγείας. Στο μεταξύ, η κυβέρνηση αρνείται να αυξήσει τους μισθούς των υγειονομικών και επιχειρεί με διάφορες νομοθετικές ρυθμίσεις να βελτιώσει τα εισοδήματα του υγειονομικού προσωπικού με απευθείας πληρωμές από τους ασθενείς». Οι δηλώσεις αυτές προκάλεσαν αντιδράσεις των ιδιωτών ιατρών και η ΠΟΕΔΗΝ επανήλθε υπερασπιζόμενη την αρχική τοποθέτηση και προσθέτοντας μεταξύ άλλων τα στοιχεία για τη Βόρεια Ελλάδα επι πανδημίας που προαναφέρονται.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx