Συγγενείς του Καραϊβάζ ζητούν να ασκηθεί έφεση κατά της αθωωτικής απόφασης του ΜΟΔ

Συγγενείς του Καραϊβάζ ζητούν να ασκηθεί έφεση κατά της αθωωτικής απόφασης του ΜΟΔ

Να ασκηθεί από την Εισαγγελία Εφετών έφεση κατά της απόφασης του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου που αθώωσε τους δύο αδελφούς που κατηγορούνταν ως δράστες της εν ψυχρώ δολοφονίας του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ, ζητούν η μητέρα και η αδελφή του θύματος.

Οι συνήγοροι των δύο γυναικών κατέθεσαν στην Εισαγγελία Εφετών αίτηση ώστε να κριθεί από το Εφετείο η υπόθεση, θεωρώντας ότι το πρωτοβάθμιο δικαστήριο δεν αξιολόγησε επαρκώς το υλικό της δικογραφίας σε βάρος των δύο φερόμενων ως φυσικών αυτουργών της δολοφονίας  και πιστεύουν ότι ήταν πλούσιο το αποδεικτικό υλικό. Εντούτοις, αν και η εισαγγελέας ζήτησε την ενοχή και των δύο, οι δικαστές και οι ένορκοι δεν βρήκαν το αποδεικτικό υλικό επαρκές. Αυτό μπορεί να αποδοθεί και στο γεγονός ότι η δολοφονία αυτή είχε προκαλέσει πολλές αντιδράσεις ακόμα και διεθνείς, με αποτέλεσμα η πολιτική ηγεσία να πιέζει την ΕΛΑΣ “για αποτελέσματα”. Η πίεση όπως φάνηκε στην δικαστική αίθουσα, δεν έφερε το προσδοκώμενο αποτέλεσμα.

Και τα δύο αδέλφια, ηλικίας 41 και 49 ετών, αθωώθηκαν λόγω αμφιβολιών κατά πλειοψηφία, ο ένας με πλειοψηφία πέντε προς δυο και ο άλλος με πλειοψηφία έξι προς ένα. Θεωρείτο ότι είχαν “προσληφθεί” από τη μαφία για να εκτελέσουν συμβόλαιο θανάτου.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx