Αυξήσεις σε συντάξεις, κατώτατο και μισθούς δημοσίων υπαλλήλων εξήγγειλε ο Μητσοτάκης

Μητσοτάκης: Τα γεγονότα διαψεύδουν όσους μιλούν για κατάρα της δεύτερης τετραετίας
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΧΗΡΑΣ

Σε εξέλιξη βρίσκεται η ομιλία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην 88η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης στο Συνεδριακό Κέντρο Ιωάννης Βελλίδης.

«Βρίσκομαι μαζί σας αποφασισμένος να τιμήσω την εμπιστοσύνη σας. Κάνοντας πράξη τις δεσμεύσεις για τις οποίες οι πολίτες μας επέλεξαν. Ώστε το 2027 να βρει μια Ελλάδα με ευημερία στην κάθε γωνιά της και στον κάθε πολίτη της. Δεν έχω σήμερα μαζί μου κάποιον σάκο με αλόγιστες παροχές, έχω προτάσεις για χρήσιμες και αποτελεσματικές επιλογές», είπε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στην αρχή της ομιλίας του.

Στη συνέχεια ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στις περσινές εξαγγελίες και την υλοποίηση τους, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι τη χρονιά που πέρασε έγιναν 10.000 μόνιμοι διορισμοί, σημειώνοντας παράλληλα ότι από το 2019 έχουν δημιουργηθεί 500.000 νέες θέσεις εργασίας. «Πέρσι υποσχέθηκα ένα διαφανές σύστημα για την επιλογή στο δημόσιο. Έγινε πράξη από τη δική μας κυβέρνηση», είπε. Aναφερόμενος στα μέτρα φορολογικής δικαιοσύνης είπε ότι «το κάναμε παρά το πολιτικό κόστος. Το κάναμε γιατί ήταν το σωστό».

Ο πρωθυπουργός εν συνεχεία εξήγγειλε ενίσχυση των συντάξεων 2.000.000 συνταξιούχων από την 1η Ιανουαρίου 2025, νέα αύξηση του κατώτατου μισθού από τον Απρίλιο, μείωση κατά 1% των ασφαλιστικών εισφορών «αντί για 0,5% που σχεδιάζαμε», όπως ειπε, πλήρη κατάργηση το 2025 του τέλους επιτηδεύματος για κάθε αυτοαπασχολούμενο και κάθε ατομική επιχείρηση και μείωση στο μισό του ελάχιστου φορολογητέου εισοδήματος για χωριά και πόλεις μέχρι 1.500 κατοίκους από 500 που είναι μέχρι τώρα.

Επίσης είπε ότι θα δοθεί αύξηση στους δημοσίους υπαλλήλους  από την άνοιξη του 2025 κατά 100 ευρώ το μήνα και είπε, για παράδειγμα, υπάλληλος του δημοσίου, με 1200 ευρώ μισθό, θα δει τις αποδοχές του να ανεβαίνουν στα 1300 ευρώ.

Εξήγγειλε εν συνεχεία ότι θα λάβουν τα Χριστούγεννα επίδομα έως 200 ευρώ 670.000 συνταξιούχοι και θα δοθεί αύξηση της τάξης του 2,2 έως 2,5% σε συντάξεις έως 1.600 ευρώ και προσωπική διαφορά. Παράλληλα, περίπου 777.000 δικαιούχοι επιδόματος παιδιού θα λάβουν ένα επιπλέον επίδομα και περίπου 220.000 δικαιούχοι επιδομάτων του ΟΠΕΚΑ καθώς και οι δικαιούχοι του επιδόματος ανασφάλιστων υπερηλίκων θα λάβουν 200 ευρώ. Θα αυξηθεί ταυτόχρονα κατά 50% το επίδομα των 250.000 δικαιούχων του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx