ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Εκπλήξεις σε δημοσκόπηση της GPO – Τί λένε οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ για τη μομφή

Δημοσκόπηση GPO: Τί λένε οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ για την καθαίρεση Κασσελάκη

Τί δείχνει η νέα δημοσκόπηση της GPO, η οποία έγινε μετά την πρόταση μομφής στον Κασσελάκη. Το πολιτικό σκηνικό όπως διαμορφώνεται μετά τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ, τις ραγδαίες εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ με την καθαίρεση του Κασσελάκη και την εσωκομματική αναμέτρηση στο ΠΑΣΟΚ, αποτυπώνει η νέα δημοσκόπηση της GPO που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο του Star.

Στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ εξασφαλίζει προβάδισμα 15,4 μονάδων έναντι του ΠΑΣΟΚ. Πάντως ο ΣΥΡΙΖΑ ακολουθεί στην τρίτη θέση, καθώς άλλες μετρήσεις τον έφερναν ακόμα και πέμπτο. Υψηλό το ποσοστό του κόμματος της Λατινοπούλου, ενώ ΚΚΕ και Ελληνική Λύση δίνουν μάχη για την τέταρτη θέση. Σημειώνεται ότι η εταιρεία δεν παρουσίασε αναγωγή επί των εγκύρων ή εκτίμηση ψήφου. Ακολουθεί η πρόταση ψήφου:

  • ΝΔ 27,2%
  • ΠΑΣΟΚ 11,8%,
  • ΣΥΡΙΖΑ 9,3%,
  • ΚΚΕ 8,3%,
  • Ελληνική Λύση 8,1%,
  • Φωνή Λογικής 4,1%
  • Πλεύση Ελευθερίας 3,5%,
  • ΝΙΚΗ 2,7%
  • Νέα Αριστερά 2%.

Ποιος κυριαρχεί στον ΣΥΡΙΖΑ

Μεταξύ των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ, το 40% διαφωνεί και μάλλον διαφωνεί με την πρόταση μομφής στον Κασσελάκη η οποία οδήγησε στην καθαίρεση του και σε νέες εσωκομματικές εκλογές. Συμφωνεί και μάλλον συμφωνεί το 57,4%. Οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ θεωρούν καταλληλότερο για αρχηγό τον Τσίπρα με 42,8% και ακολουθεί ο Κασσελάκης με 17,9%. Τρίτος είναι ο Φάμελλος με 13,7% και ακολουθούν: Πολάκης 7,4%, Γεροβασίλη 4,7%, Φαραντούρης 2,3% και Γκλέτσος 1,2%.

Οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ σε ποσοστό 35,2% θεωρούν ότι ο Ανδρουλάκης θα πρέπει να επανεκλεγεί Πρόεδρος, ενώ το 59% προτιμά να εκλεγεί άλλο πρόσωπο. Να σημειωθεί ότι η συντριπτική πλειοψηφία των ερωτηθέντων, με ποσοστό 78,7% , θεωρούν ότι πρέπει να γίνει πιο αυστηρή η μεταναστευτική πολιτική.

Υπέρ της απαγόρευσης των κινητών στα σχολεία τάσσεται το 83,6%. Τις εξαγγελίες του Πρωθυπουργού στη ΔΕΘ θετικά τις αποτιμά το 39,2% ενώ το 57,4% τις αποτιμά αρνητικά. Οι πολίτες, σε ποσοστό 61,7%, θεωρούν ότι πρώτη προτεραιότητα της κυβέρνησης πρέπει να είναι η αντιμετώπιση της ακρίβειας και ακολουθεί η βελτίωση του συστήματος υγείας με 43,2%. Πάντως το 65,7% κρίνει αρνητικά τις εξαγγελίες της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της ακρίβειας ενώ το 33,3% την κρίνει θετικά.

Σε ό,τι αφορά τον έκπτωτο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, πληροφορίες φέρουν τον Κασσελάκη από τις Σπέτσες όπου βρίσκεται να είχε σύσκεψη με το επιτελείο του μέσω ζουμ. Παραμένει ανοιχτό αν θα παραμείνει στον ΣΥΡΙΖΑ και διεκδικήσει την προεδρία του, ή θα προχωρήσει στην ίδρυση δικού του κόμματος. Μέχρι στιγμής, δεν έχει τοποθετηθεί ανοιχτά για τις επόμενες κινήσεις του, με τις πληροφορίες που προκύπτουν να είναι από τους συμμάχους του. Αυτό σημαίνει ότι μέχρι να υπάρξει επίσημη τοποθέτησή του, όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά. Οι κάλπες για την εκλογή νέου προέδρου στον ΣΥΡΙΖΑ θα στηθούν την τελευταία Κυριακή του Νοεμβρίου.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Kαταθέστε το σχολιό σας. Eνημερώνουμε ότι τα υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

0 ΣΧΟΛΙΑ
Παλιότερα
Νεότερα Με τις περισσότερες ψήφους
Σχόλια εντός κειμένου
Δες όλα τα σχόλια
0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx