ΣΥΝΤΑΓΗ

Φτιάξτε cheesecake με μαρμελάδα ντομάτας

Φτιάξτε cheesecake με μαρμελάδα ντομάτας, Ζήνα Βαρσάμη

Αν είσαι λάτρης των εναλλακτικών γλυκών, τότε σίγουρα πρέπει να το δοκιμάσεις και, πίστεψέ με θα ξετρελαθείς! Η συνταγή που παρουσιάζουμε είναι για έξι μερίδες σε ποτήρι.

Cheesecake με μαρμελάδα ντομάτας: Μια νόστιμη και γρήγορη παραλλαγή ενός πολλού αγαπημένου γλυκού, δροσερό, ελαφρύ και χορταστικό, πλούσιο σε πρωτεΐνη. Το cheesecake με μαρμελάδα ντομάτας θα ικανοποιήσει την επιθυμία σου για γλυκό χωρίς να σε λιγουριάζει.

Η μαρμελάδα ντομάτας είναι ένα ιδιαίτερο προϊόν, ενδιαφέρουσα σε θρεπτική αξία. Είναι πλούσια σε υδατάνθρακες, κυρίως λόγω της προσθήκης ζάχαρης κατά την Παρασκευή της. Αποτελεί επίσης καλή πηγή βιταμίνης C και λυκοπενίου, ενός ισχυρού αντιοξειδωτικού που βρίσκεται στις ντομάτες. Η μαρμελάδα ντομάτας, λόγω της γλυκόξινης γεύσης της συνδυάζεται υπέροχα με τυριά, σαν άλειμμα σε φρυγανιές ή κράκερ, συνοδευτικά σε τυροκροκέτες, ακόμη και σαν γαρνιτούρα σε ψητά κρέατα ή κοτόπουλο.

Για να μειώσεις ακόμη περισσότερο τα λιπαρά μπορείς να προσθέσεις στην βάση του γλυκού μόνο τριμμένο μπισκότο, χωρίς προσθήκη μαργαρίνης. Για γαρνιτούρα μπορείς να χρησιμοποιήσεις οποιαδήποτε μαρμελάδα της αρεσκείας σου, ή γλυκό του κουταλιού.

ΥΛΙΚΑ
Για την βάση

  • 200γρ μπισκότα τύπου digestive ολικής άλεσης
  • 80γρ φυτική μαργαρίνη με χαμηλά λιπαρά

Για την κρέμα

  • 350γρ ανθότυρο νωπό
  • 300γρ γιαούρτι στραγγιστό με χαμηλά λιπαρά

Για το γαρνίρισμα

  • Μαρμελάδα ντομάτας
    Μαγειρικά σκεύη/ συσκευές κουζίνας:
    Κατσαρολάκι ή μπρίκι (για να λιώσεις την μαργαρίνη)
    Blender (για να αλέσεις τα μπισκότα)
    Μίξερ ή Κουζινομηχανή (για να χτυπήσεις την κρέμα)
    6 ποτήρια ή 1 μικρό τσέρκι 20cm

Εκτέλεση για το cheesecake 

Για την βάση: Σπάμε τα μπισκότα σε ένα blender. Λιώνουμε την φυτική μαργαρίνη σε ένα κατσαρολάκι ή σε ένα μπρίκι. Ρίχνουμε το λιωμένο βούτυρο μέσα στα αλεσμένα μπισκότα και ανακατεύουμε ώστε να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Στρώνουμε το μείγμα στην βάση ενός ποτηριού ή σε μια βάση τσέρκι.

Για την κρέμα: Προσθέτουμε στον κάδο του μίξερ το γιαούρτι και το ανθότυρο και χτυπάμε δυνατά μέχρι να πάρει την υφή κρέμας. Προσθέτουμε πάνω από την μπισκοτένια βάση την κρέμα… Αφήνουμε το ψυγείο 30 λεπτά να σφίξει. Γαρνίρουμε με την μαρμελάδα ντομάτας.


 

Η Ζήνα Βαρσάμη είναι κλινική διαιτολόγος-διατροφολόγος

Σε συνεργασία με το medNutrition

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Kαταθέστε το σχολιό σας. Eνημερώνουμε ότι τα υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

0 ΣΧΟΛΙΑ
Παλιότερα
Νεότερα Με τις περισσότερες ψήφους
Σχόλια εντός κειμένου
Δες όλα τα σχόλια
0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx