ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ

H Ροδόπη τίμησε την αδικοχαμένη υποναύαρχο Μεμεκίδου

H Ροδόπη τίμησε την αδικοχαμένη υποναύαρχο Μεμεκίδου, Μελαχροινή Μαρτίδου

Πλατεία υποναυάρχου Γλυκερίας Μεμεκίδου, ονομάστηκε η πλατεία Καλλιθέας Ροδόπης. «Έγινε σύμβολο θάρρους, αυταπάρνησης και προσφοράς στο κοινωνικό σύνολο», ανέφερε ο δήμαρχος Μαρώνειας Σαπών Απόστολος Ιωάννου, στην συγκινητική τελετή, παρουσία των γονέων και του συζύγου της.

Με αντιπροσωπεία των Κιζδερβενιωτών απ’ όλη την Ελλάδα, με δοξολογία, επιμνημόσυνη δέηση, με την παρουσία των τοπικών αρχών της περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης, Δήμων, συλλόγων και πλήθος κόσμου, έγινε η τελετή ονοματοδοσίας της Πλατείας του χωριού Καλλιθέα, σε πλατεία Γλυκερίας Μεμεκίδου.

 

Υπενθυμίζουμε ότι η Γλυκερία Μεμεκίδου, με καταγωγή από την Καλλιθέα Ροδόπης – που φέτος συμπληρώνει 100 χρόνια ζωής στον ελληνικό κορμό με πρόσφυγες από το Κις-Δερβέν – έχασε την ζωή της κατά την συμμετοχή της στην πολυμελή ελληνική αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στη Λιβύη, όταν έσπευσε να απαλύνει τον πόνο του δοκιμαζόμενου λαού από τις φονικές καταστροφές του τυφώνα Ντάνιελ. Αυτό το ταξίδι ήταν το μοιραίο, το τελευταίο της, αφού ενεπλάκη σε τροχαίο δυστύχημα, χάνοντας την ζωή της σε ηλικία 45 ετών με άλλα δύο μέλη της ελληνικής αποστολής.

Στιγμιότυπα από την τελετή ονοματοδοσίας της Πλατείας παρουσία όλων των τοπικών αρχών της περιοχής.

Υπενθυμίζουμε ότι η εκλιπούσα ήταν πλωτάρχης, με δύο μεταπτυχιακά κι ένα διδακτορικό στην ογκολογία, νοσηλεύτρια της Ογκολογικής Κλινικής του Ναυτικού Νοσοκομείου Αθηνών, άτομο που είχε να προσφέρει πολλά ακόμη. Σαν προσωπικότητα ξεχώριζε για τον χαρακτήρα της, ήταν δυναμική, οξυδερκής, φιλότιμη και επιβλητική ως παρουσία, δεινή σκακίστρια, ήταν μέλος της εθελοντικής αποστολής ανθρωπιστικής βοήθειας που έστειλε εσπευσμένα η χώρα μας.

Ο δήμαρχος Μαρώνειας Σαπών Απ. Ιωάννου παραδίδει την ελληνική σημαία που ήταν στο μνημείο, στην μητέρα της εκλιπούσας, τιμωμένης υποναυάρχου.
Οι γονείς και ο σύζυγός παρόντες στην συγκινητική τελετή στην κεντρική πλατεία της Καλλιθέας.

Η πλατεία του χωριού καταγωγής, η Καλλιθέα της, πήρε χθες Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου το όνομα της, σε μια τελετή που έγινε με αφορμή τα 100 χρόνια του χωριού από την Μικρασιατική Καταστροφή και το πανελλήνιο αντάμωμα των Κιζδερβενιωτων.

Η ελάχιστη τιμή… 

Πλήθος κόσμου χειροκρότησε κατά την αποκάλυψη του μαρμάρινου μνημείου. Εκεί, απέναντι από την εκκλησία του χωριού, το μικρό μνημείο της, σκεπασμένο με την ελληνική σημαία – που όταν αποκαλύφθηκε από τον δήμαρχο Μαρώνειας Σαπών κ. Ιωαννου –δόθηκε στους συγκινημένους γονείς και τον σύζυγό της. Όλοι οι εκπρόσωποι φορέων και ο μητροπολίτης Παντελεήμων, ευχήθηκαν “Αθάνατη”.

Στο μνημείο της εκλιπούσας υποναυάρχου στο χωριό Καλλιθέα Ροδόπης η δημοσιογράφος Μελαχροινή Μαρτίδου.

Ο δήμαρχος Μαρώνειας Σαπών Απόστολος Ιωάννου αναφερόμενος σχετικά τόνισε: «Σήμερα τιμάται μία σπουδαία γυναίκα, μια ανώτατη Αξιωματικός που άφησε ανεξίτηλο αποτύπωμα στην ιστορία των Ενόπλων Δυνάμεων της πατρίδας μας. Έγινε σύμβολο θάρρους , αυταπάρνησης και προσφοράς στο κοινωνικό σύνολο».

Έτσι, μετά την 4η Πτέρυγα του Ναυτικού Νοσοκομείου Αθηνών – που πέρυσι τον Μάιο μετονομάστηκε σε Πτέρυγα “Υποναυάρχου (ΥΝ) Γλυκερίας Μεμεκίδου ΠΝ”, σε μια συμβολική τελετή παρουσία τότε του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ στρατηγού Δημήτριου Χούπη, του Αρχηγού ΓΕΝ Αντιναύαρχου Δημήτριου-Ελευθέριου Κατάρα, επίτιμων Αρχηγών ΓΕΝ, εκπροσώπων των Αρχηγών των Γενικών Επιτελείων και των Σωμάτων Ασφαλείας και μέλη της οικογένειας – η ονοματοδοσία της πλατείας στο μικρό χωριό καταγωγής της, έρχεται να σφραγίσει την εκτίμηση στην προσωπικότητα της εκλιπούσας.

 

 

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Kαταθέστε το σχολιό σας. Eνημερώνουμε ότι τα υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

0 ΣΧΟΛΙΑ
Παλιότερα
Νεότερα Με τις περισσότερες ψήφους
Σχόλια εντός κειμένου
Δες όλα τα σχόλια
0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx