Πέντε ελληνικά τυριά στα δέκα καλύτερα στον κόσμο

Πέντε ελληνικά τυριά στα δέκα καλύτερα στον κόσμο

Ισοβαθμώντας με την παρμεζάνα στα σκληρά τυριά, η γραβιέρα Νάξου κατετάγη τελικά δεύτερη με τρίτη την γραβιέρα Κρήτης στην λίστα του TasteAtlas με τα 50 καλύτερα «σκληρά τυριά» στον κόσμο. Στα πρώτα δέκα κατατάσσεται επίσης η κεφαλογραβιέρα, το Σαν Μιχάλη της Σύρου και η γραβιέρα Αγράφων.

To κεφαλοτύρι κατατάσσεται 13ο και το Μετσοβόνε, 14ο. Στην 17η θέση βρήκαμε το λαδοτύρι Μυτιλήνης και στην 43η θέση το μελίχλωρο Λήμνου. Το ΤasteAtlas είναι ένας βιωματικός ταξιδιωτικός διαδικτυακός οδηγός για παραδοσιακά τρόφιμα που συγκεντρώνει αυθεντικές συνταγές, κριτικές που συντάσσουν κριτικοί τροφίμων και ερευνητικά άρθρα. Ως εταιρεία συστάθηκε από τον Κροάτη δημοσιογράφο και επιχειρηματία Ματία Μπάμπιτς α το 2015.

Πηγή: TasteAtlas

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx