Από σήμερα μέχρι και 8°C κάτω η θερμοκρασία – Θυελλώδεις άνεμοι

Από σήμερα μέχρι και 8°C κάτω η θερμοκρασία – Θυελλώδεις άνεμοι

Το επικαιροποιημένο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που εκδόθηκε σήμερα δεν έχει αλλαγές σε σύγκριση με το αρχικό, όμως υπενθυμίζεται ότι από σήμερα στα δυτικά και βόρεια, και από αύριο σχεδόν σε όλη την Ελλάδα η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση της τάξης των 6°C έως 8°C.

Αναλυτικά, το δελτίο αναφέρει ότι από σήμερα προβλέπεται έντονη μεταβολή του καιρού με πολύ ενισχυμένους ανέμους, αισθητή πτώση της θερμοκρασίας και με κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες. Πιο αναλυτικά :

Α. Θυελλώδεις βορειοδυτικοί άνεμοι εντάσεως 7 με 8 και πιθανώς πρόσκαιρα τοπικά 9 Μποφόρ, θα πνέουν από το μεσημέρι της Κυριακής στο Ιόνιο και τα δυτικά ηπειρωτικά και από το απόγευμα στην κεντρική Μακεδονία, τις Σποράδες, στην ανατολική Θεσσαλία, στην Στερεά, στην Εύβοια, στην περιοχή των Κυθήρων και στην Κρήτη. Επισημαίνεται πως και στις υπόλοιπες περιοχές οι άνεμοι θα είναι πρόσκαιρα ενισχυμένοι. Σταδιακή εξασθένηση των ανέμων προβλέπεται από το μεσημέρι της Δευτέρας (30-09-2024).

Β. Ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα σημειωθούν από το απόγευμα της Κυριακής (29-09-2024) μέχρι και τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας στα βορειοανατολικά τμήματα της χώρας και ειδικότερα στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και στο βορειοανατολικό Αιγαίο.

Γ. Πτώση της θερμοκρασίας αναμένεται την Κυριακή στην Ήπειρο, στη Μακεδονία και στα νησιά του Ιονίου. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση τη Δευτέρα σε όλη τη χώρα, η οποία θα είναι της τάξεως των 6 με 8 βαθμών Κελσίου. Ενδεικτικά σημειώνεται πως η θερμοκρασία τη Δευτέρα δεν θα ξεπεράσει στη Θεσσαλονίκη τους 22 βαθμούς και στην Αθήνα τους 25 βαθμούς Κελσίου. Περισσότερες λεπτομέρειες για την εξέλιξη του καιρού στα τακτικά και έκτακτα δελτία καιρού, στην ιστοσελίδα της ΕΜΥ (www.emy.gr). Η επικαιροποίηση των προγνώσεων γίνεται ανά δωδεκάωρο.

Πηγή: ΕΜΥ

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx