Γερμανικό ΥΠΕΞ: Δικαίωμα στην αυτοάμυνα του Ισραήλ ο φόνος του Νασράλα – Τι είπε για τους άμαχους

Γερμανικό ΥΠΕΞ: Δικαίωμα στην αυτοάμυνα του Ισραήλ ο φόνος του Νασράλα – Τι είπε για τους άμαχους

Ο φόνος από το Ισραήλ του ηγέτη της Χεζμπολάχ Σάγεντ Χασάν Νασράλα με ισχυρό πλήγμα στη Βηρυτό ήταν χρήση του δικαιώματός του να αμυνθεί, δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών, δήλωση όμοια με την χθεσινή των ΗΠΑ.

«Η Χεζμπολάχ είναι φυσικά μια τρομοκρατική οργάνωση και επρόκειτο προφανώς για μια συνάντηση της κορυφαίας ηγεσίας της Χεζμπολάχ, για την οποία μπορεί κανείς να υποθέσει, ακόμα και από απόσταση, πως σχεδίαζε τις περαιτέρω επιχειρήσεις της. Οπότε υπάρχουν λόγοι να πιστεύει κανείς ότι ασκήθηκε εδώ το δικαίωμα στην αυτοάμυνα», δήλωσε ο εκπρόσωπος. Ερωτηθείς σχετικά με τους θανάτους αμάχων κατά την επίθεση, ο εκπρόσωπος δήλωσε πως «κάθε άμαχος που σκοτώνεται είναι παραπάνω από ό,τι χρειάζεται (one toο many)». Η υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Αναλένα Μπέρμποκ προέρχεται από τους Πράσινους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx