Ρούτε: Η Ουκρανία πρέπει να βγει από αυτό τον πόλεμο ως ένα κυρίαρχο, ισχυρό και ανεξάρτητο δημοκρατικό κράτος

Ρούτε: Η Ουκρανία πρέπει να βγει από αυτό τον πόλεμο ως ένα κυρίαρχο, ισχυρό και ανεξάρτητο δημοκρατικό κράτος

«Η υποστήριξη μας προς την Ουκρανία θα μας στοιχίζει λιγότερα από όσα η νίκη της Ρωσίας», είπε μεταξύ άλλων ο Μαρκ Ρούτε, ο νέος γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ επί τη αναλήψει των καθηκόντων του.

Ο Μαρκ Ρούτε αναγνώρισε ότι η κατάσταση στο ουκρανικό μέτωπο είναι δύσκολη, καθώς προελαύνει η Ρωσία και η Ουκρανία έχει μεγάλες απώλειες σε στρατιώτες αλλά και σε εξοπλισμό, αλλά προσέθεσε ότι τα εδαφικά κέρδη που επιτυγχάνει η Ρωσία έχουν υψηλό κόστος και για εκείνην. Ο νέος γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ δεν θεωρεί ότι υπάρχει άμεσος κίνδυνος από τις ρωσικές απειλές για χρήση πυρηνικών όπλων και δήλωσε ότι «οι χώρες της Ατλαντικής Συμμαχίας δεν πρέπει να ενδίδουν στις συχνές απειλές του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν για πιθανή χρήση πυρηνικών όπλων».

Ο Ρούτε αναφέρθηκε επίσης στην ανάγκη μεγαλύτερης συνεργασίας με τους συμμάχους του ΝΑΤΟ στον Ινδικό και Ειρηνικό, καθώς «ο ρόλος της Κίνας στην υποστήριξη του Πούτιν και εν γένει η στάση της, είναι αποσταθεροποιητικός παράγοντας για όλο τον κόσμο».

Πηγή: Reuters, ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx