Persona non grata στο Ισραήλ ο Γκουτέρες!

Tεστ από ΟΗΕ σε ακανθώδεις πτυχές του Κυπριακού – Το έγγραφο Ολγκίν, Κώστας Βενιζέλος

Ανεπιθύμητος είναι στο Ισραήλ ο γ.γ. του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, σύμφωνα με τον υπουργό Εξωτερικών της χώρας Ίσραελ Κατς.

Όπως δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ, ο Αντόνιο Γκουτέρες δεν επιτρέπεται να εισέλθει στη χώρα διότι είναι προκατειλημμένος εναντίον του λαού του Ισραήλ.  Μάλιστα ο Ισραέλ Κατς δήλωσε ότι κήρυξε τον γ.γ. του ΟΗΕ «persona non grata» στη χώρα. «Όποιος δεν μπορεί να καταδικάσει απερίφραστα την αποτρόπαια επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ, όπως έχει κάνει σχεδόν κάθε χώρα στον κόσμο, δεν αξίζει να πατήσει το πόδι του στο ισραηλινό έδαφος», δήλωσε στο X. Ο κ. Γκουτέρες καταδίκασε χθες τη «διεύρυνση της σύγκρουσης στη Μέση Ανατολή, με κλιμάκωση μετά την κλιμάκωση» και ζήτησε κατάπαυση του πυρός σε μια δήλωση που δεν ανέφερε συγκεκριμένα το Ιράν.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx