Συνελήφθη Ουκρανίδα με 5.000.000 ευρώ από δωροδοκίες για αποφυγή στράτευσης

Προθεσμία πήρε από την ανακρίτρια ο 55χρονος που μαχαίρωσε μάγειρα στη Θεσσαλονίκη για μία μερίδα κοντοσούβλι

Οι ουκρανικές αρχές ανακοίνωσαν σήμερα ότι βρήκαν 5 εκατ. ευρώ σε μετρητά (ευρώ και δολάρια) αλλά και τιμαλφή στην κατοχή Ουκρανίδας που ήταν αρμόδια στις επιστρατεύσεις και φέρεται να δωροδοκείτο από όσους ήθελαν απαλλαγή ή αναβολή προβάλλοντας λόγους υγείας.

Το Εθνικό Γραφείο Ερευνών (DBR) ανακοίνωσε ότι τα χρήματα αλλά και τα κοσμήματα που δεχόταν η κατηγορουμένη Τατιάνα Κρούπα, βρέθηκαν στο διαμέρισμά της αλλά και στο γραφείο της. Η συλληφθείσα ήταν επικεφαλής της ιατρικής επιτροπής στην δυτική περιοχή Χμελνίτσκι και αξιολογούσε την καταλληλότητα των ανδρών προς επιστράτευση.

Η Κρούπα και ο γιος της, επικεφαλής του περιφερειακού υποκαταστήματος του κρατικού συνταξιοδοτικού ταμείου, τέθηκαν χθες Πέμπτη υπό κράτηση, δήλωσε στο AFP ο εκπρόσωπος του Εθνικού Γραφείου Ερευνών. Οι ερευνητές βρήκαν στα γραφεία μάνας και γιου πλαστά έγγραφα αναπηρίας και καταλόγους ασθενών με πλασματικές ιατρικές διαγνώσεις. Στους τραπεζικούς λογαριασμούς της Κρούπα και του γιου της σε τράπεζες του εξωτερικού είχαν κατατεθεί περισσότερα από δύο εκατομμύρια ευρώ, ενώ είχαν αγοράσει και ακίνητα στην Ουκρανία, την Αυστρία, την Ισπανία και την Τουρκία.

Κατά τη διάρκεια των ερευνών, η διευθύντρια της επιτροπής προσπάθησε να απαλλαγεί από μέρος των χρημάτων πετώντας δύο σακούλες που περιείχαν περισσότερα από 450.000 ευρώ από το παράθυρο, πρόσθεσε το DBR. Οι δύο συλληφθέντες υπάλληλοι είναι ύποπτοι για απάτη μεγάλης αξίας και παράνομο πλουτισμό και αντιμετωπίζουν κάθειρξη έως και 12 ετών, καθώς και «τη δήμευση όλων των περιουσιακών τους στοιχείων», σύμφωνα με το DBR.

Εν τω μεταξύ η ουκρανική Υπηρεσία Ασφαλείας (SBU) δήλωσε ότι εξάρθρωσε «εγκληματική οργάνωση 13 ατόμων στο Χάρκοβο, η οποία βοήθησε περισσότερους από 400 άνδρες να αποφύγουν την επιστράτευση χρησιμοποιώντας πλαστά έγγραφα αναπηρίας». Ως συνεργοί αναφέρονται ο επικεφαλής της δημοτικής ιατρικής επιτροπής και αρκετοί από τους υφισταμένους του, που κατηγορούνται ότι έπαιρναν από τους ενδιαφερόμενους 2.000 έως 5.000 δολάρια.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx