Ακυρώσεις συνδρομών στο Netflix λόγω της υποστήριξης του συνιδρυτή του προς την Κάμαλα

Το Netflix εισβάλλει στο γήπεδο της παραδοσιακής τηλεόρασης

Όπως αναφέρει το Bloomberg, το ποσοστό των ακυρώσεων στο Netflix άγγιξε τον Ιούλιο (τον μήνα που ο ένας εκ των συνιδρυτών του, ο Ριντ Χέιστινγκς, εκφράστηκε υπέρ της Χάρις) το 2,8%, και ήταν το υψηλότερο από ποτέ. Πάντως στην πορεία μειώθηκε και πολλοί αμφισβητούν ότι το όλο θέμα θα επηρεάσει την πλατφόρμα οικονομικά.

«Συγχαρητήρια στην Κάμαλα Χάρις. Τώρα ήρθε η ώρα να κερδίσουμε», έγραψε ο Χέιστινγκς σε ανάρτησή του στο X στις 22 Ιουλίου, όταν η Χάρις ορίσθηκε επισήμως υποψήφια των Δημοκρατικών. Επίσης, ο ίδιος δήλωσε στο μέσον «The Information» ότι δώρισε 7 εκατ. δολάρια στην προεκλογική εκστρατεία της Χάρις. Νωρίτερα, είχε προτρέψει τον Τζο Μπάιντεν να αποσυρθεί από την προεδρική κούρσα. «Ο Μπάιντεν πρέπει να κάνει στην άκρη για να επιτρέψει σε έναν δυναμικό Δημοκρατικό ηγέτη να νικήσει τον Τραμπ και να μας κρατήσει ασφαλείς και ευημερούντες», είχε δηλώσει στους New York Times.

Στελέχη της εταιρείας εκτιμούν πως το #CancelNetflix των Ρεπουμπλικανών δεν θα έχει σοβαρές επιπτώσεις. Ο Ριντ Χέιστινγκς είναι γνωστός για την συμμετοχή σε διάφορες κοινωνικές δράσεις, κυρίως φιλανθρωπικού σκοπού. Kαι o συνέταιρός του Τεντ Σαράντος (ελληνικής καταγωγής, αλλά γεννημένος στις ΗΠΑ) είναι “αριστερών” αντιλήψεων για τα αμερικανικά δεδομένα, όμως έχουν συμφωνήσει και οι δύο να μην αγγίζει την πλατφόρμα η πολιτική τους θέση.

Εντούτοις, όπως διαπιστώσαμε στην Ελλάδα η πολιτική ή το χρήμα παίζει καθοριστικό ρόλο στην πλατφόρμα, ανεξαρτήτως των θεωρητικών απόψεων περί ουδετερότητας. Το είδαμε προ καιρού με την Αφρικανή Κλεοπάτρα που μόνο συγγενής Ελλήνων Πτολεμαίων δεν έμοιαζε, αλλά και πρόσφατα, όταν αρχές Σεπτεμβρίου, οι Τούρκοι απαίτησαν να μην προβληθεί το Famagusta πουθενά αλλού εκτός από την Ελλάδα και την Κύπρο. Το Netflix υποχώρησε στις απαιτήσεις τους ακαριαία. Προφανώς έπαιξε καθοριστικό ρόλο το γεγονός ότι στα 277 εκατομμύρια των συνδρομητών του, οι Τουρκόφωνοι αποτελούν ποσοστό πολύ σημαντικότερο των ελληνόφωνων εγγεγραμμένων ή εν δυνάμει πελατών. Τα έσοδα της εταιρείας ανέρχονται σχεδόν σε 10 δισεκατομμύρια δολάρια κάθε τρίμηνο και τα κέρδη στο ίδιο διάστημα ξεπερνούν τα 2 δισεκατομμύρια δολάρια.

 

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx