Με Αμερικανούς γερουσιαστές συναντήθηκε ο Μητσοτάκης – Ελληνοτουρκικά στην ατζέντα

Με Αμερικανούς γερουσιαστές συναντήθηκε ο Μητσοτάκης – Ελληνοτουρκικά στην ατζέντα
(Ξένη Δημοσίευση) Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συναντάται με ομάδα Γερουσιαστών του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, Χανιά, Σάββατο 05 Οκτωβρίου 2024. Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε πρωινό εργασίας στην οικία του στα Χανιά με ομάδα Γερουσιαστών του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος που συμμετέχουν, μεταξύ άλλων, στις Επιτροπές Κατανομής Πόρων, Πληροφοριών και Ενέργειας της Γερουσίας των Ηνωμένων Πολιτειών. Στη συνάντηση συμμετείχε και ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας, ενώ από την αμερικανική πλευρά έλαβαν μέρος οι Γερουσιαστές Jerry Moran, Susan Collins, John Boozman, John Cornyn, John Hoeven και ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα, George Tsunis. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ

Με ομάδα Αμερικανών γερουσιαστών του Ρεπουμπλικανικού κόμματος συναντήθηκε στην κατοικία του στα Χανιά ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Συγκεκριμένα, ο πρωθυπουργός είχε πρωινό εργασίας με τους Jerry Moran, Susan Collins, John Boozman, John Cornyn, John Hoeven, που συμμετέχουν, μεταξύ άλλων, στις Επιτροπές Κατανομής Πόρων, Πληροφοριών και Ενέργειας της Γερουσίας των Ηνωμένων Πολιτειών, παρουσία του υπουργού Άμυνας, Νίκου Δένδια και του πρέσβη των ΗΠΑ, George Tsunis, σύμφωνα με ενημερωτικό σημείωμα από το γραφείο Τύπου του γραφείου του πρωθυπουργού.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκε το εξαιρετικό επίπεδο των ελληνοαμερικανικών σχέσεων και της ελληνοαμερικανικής αμυντικής συνεργασίας, καθώς και ο ρόλος της Ελλάδας ως πυλώνα σταθερότητας και ασφάλειας στην ευρύτερη περιοχή. Μάλιστα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει η Ελλάδα και στον ρόλο της στην ανάπτυξη του Κάθετου Διαδρόμου ενέργειας και στην ενεργειακή ασφάλεια της Ευρώπης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx