ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Σε κλίμα έντασης η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ

Σε κλίμα έντασης η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ
ΑΠΕ- ΜΠΕ/ΑΠΕ- ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ

Νέο γύρο έντασης στον ΣΥΡΙΖΑ προκαλεί η πρόταση της Πολιτικής Γραμματείας για μετακίνηση της ημερομηνίας διεξαγωγής του Συνεδρίου και ακολούθως και των συνέδρων.

Η νέα πρόταση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ προς την Κεντρική Επιτροπή προβλέπει: «Να παραμείνουν ως έχουν οι ημερομηνίες για την κατάθεση των τυπικών εγγράφων των υποψηφιοτήτων (24/10) και η ημερομηνία εκλογής προέδρου (24/11) και να μετακινηθεί η ημερομηνία διεξαγωγής του συνεδρίου στις 8-10/11. Η καταληκτική ημερομηνία εγγραφής μελών θα είναι σε αυτό το πλαίσιο 25/10 και η εκλογή συνέδρων θα διεξαχθεί στις 2-3/11». Σημειώνεται ότι η προηγούμενη ημερομηνία εκλογής συνέδρων ήταν 19-20 Οκτωβρίου. 

Με αυτό τον τρόπο πρώτα θα υποβληθούν οι υποψηφιότητες για την ηγεσία του κόμματος και μετά θα διεξαχθεί η εκλογή για τους συνέδρους. Η πρόταση θίγει τους υπολογισμούς του Στέφανου Κασσελάκη που ακόμη δεν έχει ξεκαθαρίσει εάν θα θέσει υποψηφιότητα για την ηγεσία ή εάν θα διεκδικήσει ακύρωση της απόφασης καθαίρεσής του από την Κεντρική Επιτροπή. Εάν ο Στέφανος Κασσελάκης δεν καταθέσει υποψηφιότητα μέχρι τις 24/10 τότε εάν δεν ελέγξει το Συνέδριο θα μείνει και εκτός της κούρσας διαδοχής. Οι προηγούμενες ημερομηνίες του άφηναν περιθώριο να εκτιμήσει εάν θα είχε την πλειοψηφία στο Συνέδριο προκειμένου να αποφασίσει και για το εάν θα έβαζε υποψηφιότητα. Πάντως δίνεται περισσότερος χρόνος και για την εκλογή των συνέδρων κάτι που είναι αμφίβολο ποιος ευνοείται. 

Η πρόταση που εισηγείται η Πολιτική Γραμματεία έχει την υποστήριξη της πλειοψηφίας της Κεντρικής Επιτροπής και των “87”. Οι υποστηρικτές του Στέφανου Κασσελάκη κάνουν λόγο για “απαράδεκτη μεθόδευση που επιχειρεί να αλλάξει τους αποφασισμένους κανόνες. Κάνουν ότι θέλουν γιατί έχουν την πλειοψηφία”. 

Με την πρόταση πάντως συμφωνεί και ο Παύλος Πολάκης εφόσον, όπως έλεγε, δεν αλλάζουν οι ημερομηνίες υποβολής των υποψηφιοτήτων για την ηγεσία και για την εκλογή αρχηγού. 

Ένα ακόμη σημείο τριβής είναι η πρόταση του Δημήτρη Χατζησωκράτη να αποσυνδεθεί η εκλογή νέας Κεντρικής Επιτροπής από την εκλογή αρχηγού. Προτείνει η νέα Κεντρική Επιτροπή να εκλεγεί στις 19 Ιανουαρίου του επόμενου χρόνου. 

Η πρόταση είχε κατατεθεί και στη προηγούμενη συνεδρίαση του οργάνου και είχε προκαλέσει την έντονη αντίδραση των υποστηρικτών του Στέφανου Κασσελάκη. 

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx