Ο Τριντό καλεί τους Καναδούς να εγκαταλείψουν τον Λίβανο όσο ακόμα είναι δυνατό

Ο Τριντό καλεί τους Καναδούς να εγκαταλείψουν τον Λίβανο όσο ακόμα είναι δυνατό
epa11619916 Canadian Prime Minister Justin Trudeau speaks during the 'Summit of the Future' being held in advance of this week’s General Debate of the 79th session of the United Nations General Assembly at United Nations Headquarters in New York, New York, USA, 22 September 2024. The Summit of the Future will be held from 22 to 23 September, bringing together world leaders to address critical global governance challenges. The first day of the General Debate will take place on 24 September, during a session which opened on 10 September under the theme 'Leaving no one behind: Acting together for the advancement of peace, sustainable development and human dignity for present and future generations'. EPA/OLGA FEDROVA

Κάλεσμα προς τους Καναδούς πολίτες να αποχωρήσουν άμεσα από τον Λίβανο απηύθυνε ο πρωθυπουργός της χώρας Τζάστιν Τριντό.

Συγκεκριμένα, ο πρωθυπουργός υπενθύμισε στους ομογενείς του να υπογράψουν προκειμένου να εγκαταλείψουν τη χώρα με ειδικές πτήσεις, οι οποίες, έχουν ήδη βοηθήσει περισσότερους από 1.000 πολίτες του Καναδά να φύγουν από τον Λίβανο, καθώς η κατάσταση ασφάλειας επιδεινώνεται.

Ο Καναδάς έχει ήδη 6.000 πολίτες του που έχουν υπογράψει για να εγκαταλείψουν τον Λίβανο, ενώ αξιωματούχοι της χώρας προσπαθούν να προσεγγίσουν άλλες 2.500 Καναδούς στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, δήλωσε ένας αξιωματούχος από το γραφείο του Τριντό, προσθέτοντας ότι έχουν προγραμματιστεί περισσότερες πτήσεις για τη Δευτέρα και την Τρίτη.

“Έχουμε ακόμη κενές θέσεις στις πτήσεις που έχουν οργανωθεί από τον Καναδά. Ενθαρρύνουμε όλους τους Καναδούς να κλείσουν θέσεις σε αυτά τα αεροσκάφη και να εγκαταλείψουν το Λίβανο, όσο αυτό είναι ακόμη εφικτό”, δήλωσε ο Τριντό σε μία διάσκεψη των γαλλόφωνων χωρών που πραγματοποιείται στη Γαλλία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx