ΣΧΕΣΕΙΣ

“Μαύρη γάτα” και “golden retriever”: Μία σχέση χωρίς πλήξη

"Μαύρη γάτα" και "golden retriever": Μία σχέση χωρίς πλήξη, Σοφία Κροκιδά

Είναι ο κοινωνικός τύπος που χαιρετάει τους γείτονες με την πρώτη ευκαιρία, καλημερίζει τον ταχυδρόμο και πιάνει κουβέντα με τον φούρναρη. Εσύ δεν θα έκανες ποτέ κάτι από αυτά; Μήπως είσαι η “μαύρη γάτα” που ακούμε αυτές τις μέρες στο TikTok; Η γυναίκα – μαύρη γάτα είναι άλλος ένας όρος των social media που μας μαθαίνει πράγματα για τις σχέσεις μας. Ποια είναι τα χαρακτηριστικά αυτής της… μυστηριώδους γυναίκας; Και ποια η σχέση της με ένα golden retriever:

Η θεωρία αυτή, που ξεπήδησε από το TikTok, περιγράφει έναν συγκεκριμένο τύπο γυναίκας και συντρόφου που έχει παρόμοιες συμπεριφορές και τάσεις με την εντυπωσιακή και παρεξηγημένη μαύρη γάτα! Είναι μια γυναίκα ανεξάρτητη, μυστηριώδης, ελαφρώς απόμακρη και ίσως και λίγο… τρομακτική για όποιον δεν την ξέρει. Ακριβώς όπως και μια μαύρη γάτα! Ωστόσο, αν κερδίσεις την εμπιστοσύνη της θα δεις πως είναι πιστή, προστατευτική και τρυφερή.

Στο TikTok κυκλοφορούν βιντεάκια ανθρώπων που χαρακτηρίζουν τη σύντροφό τους ως μαύρη γάτα, φέρνοντας ως αντίθετο παράδειγμα, το αγόρι golden retrieve. Αν το σκεφτείτε, πρόκειται για δύο εντελώς αντίθετες “προσωπικότητες”, κάτι σαν γιν και γιανγκ, αφού η πρώτη είναι εσωστρεφής και μυστηριώδης ενώ ο δεύτερος εξωστρεφής και φιλικός.

PHOTO VIA PINTEREST

 

Αυτό μπορεί να περιγράψει τόσο ερωτικές σχέσεις όσο και πλατωνικές φιλίες. Για παράδειγμα, ο άνδρας golden retriever είναι αυτός που στέλνει συνεχώς μηνύματα στην παρέα για να συναντηθούμε. Η φίλη – μαύρη γάτα είναι αυτή που δεν θα απαντήσει καν μέχρι να εμφανιστείτε στην πόρτα της!

Mαύρη γάτα και golden retriever

Πώς θα καταλάβετε αν είστε η μαύρη γάτα στη σχέση σας; Αυτός ο τύπος γυναίκας έχει τα εξής χαρακτηριστικά:

  • Είναι εσωστρεφής
  • Είναι πιο επιφυλακτική
  • Είναι πιο δύσκολο να την προσεγγίσεις
  • Είναι πιο δύσκολο να κερδίσεις την εμπιστοσύνη της
  • Είναι πιο ήσυχη και μυστηριώδης
  • Είναι καλή ακροατής
  • Κάποιοι την φοβούνται
  • Είναι κομψή και χαριτωμένη

PHOTOS VIA PINTEREST

Αντίθετα, ένας σύντροφος golden retriever είναι:

  • Εξωστρεφής
  • Ζεστός
  • Φιλικός και κοινωνικός
  • Έτοιμος να δεσμευτεί
  • Ομιλητικός
  • Έτοιμος να ευχαριστήσει
  • Αξιόπιστος

Το άτομο που ταυτίζεται με την προσωπικότητα της μαύρης γάτας τείνει να βρίσκει συντρόφους golden retriever, καθώς η πολικότητα αυτού του διδύμου μπορεί να επιτρέψει σε κάθε σύντροφο να κλίνει στις δυνάμεις του και να ισορροπήσει ο ένας τον άλλον. Η ευδιάκριτη αντίθετη φύση αυτών των δύο στυλ προσωπικότητας δημιουργεί ένταση στη σχέση. Αυτή η ένταση ενθαρρύνει τον ενθουσιασμό μέσω της συνεχούς ώθησης και έλξης τόσο για σύνδεση όσο και για υποχώρηση. Στη δυναμική αυτή υπάρχουν οφέλη και προκλήσεις.

PHOTO VIA PINTEREST

Μπορούμε να επωφεληθούμε από τους συντρόφους μας που έχουν δυνάμεις διαφορετικές από τις δικές μας. Για παράδειγμα, ο σύντροφος golden retriever μπορεί να δείξει στη μαύρη γάτα τα οφέλη του να είναι πιο κοινωνική και η μαύρη γάτα μπορεί να του διδάξει πώς να κρατά χώρο για τους άλλους. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε μια ισχυρή σύνδεση και σε αμοιβαίο σεβασμό για την εκτίμηση των διαφορών του άλλου. Μπορεί επίσης να είναι ωραίο να είσαι σε μια σχέση με κάποιον που έχει διαφορετικά χαρακτηριστικά από τα δικά σου, κάτι που οδηγεί σε καινοτομίες και ικανοποίηση στη σχέση.

Αυτή η δυναμική μπορεί να αποτελέσει πρόκληση εάν οι σύντροφοι δεν μπορούν να υποχωρήσουν ή να επικοινωνήσουν τις ανάγκες τους. Η σύγκρουση θα μπορούσε να προκύψει όταν απαιτούνται διαφορετικά επίπεδα κοινωνικοποίησης ή διαφορετικά επίπεδα ενέργειας σε μια περίσταση. Ένας κλασικός λόγος τσακωμών μεταξύ δύο τέτοιων συντρόφων είναι ο τρόπος επικοινωνίας, αφού ο ένας συνήθως σκέφτεται δυνατά, ενώ ο άλλος παίρνει τον χρόνο του για να εξωτερικεύσει τις σκέψεις του. Οι εξωστρεφείς τείνουν να μιλούν αφηρημένα ενώ οι εσωστρεφείς μιλάνε πιο συγκεκριμένα.

PHOTO VIA PINTEREST

Η σχέση μαύρης γάτας και golden retriever

Σε κάθε σχέση είναι σημαντικό να σεβόμαστε ο ένας τα όρια του άλλου, αλλά αυτό ισχύει ιδιαίτερα στη σχέση της μαύρης γάτας και του golden retriever. Είναι εντάξει να προκαλείς τον σύντροφό σου να δοκιμάσει κάτι καινούριο ή να σκεφτεί κάτι με έναν νέο τρόπο, αλλά είναι επίσης πολύ σημαντικό να τον ακούς όταν σου λέει πως δεν νιώθει άνετα με κάτι. Σε μια τέτοια σχέση είναι εξαιρετικά σημαντικό να επικοινωνείτε με σαφήνεια τις ανάγκες σας.

Αυτή η δυναμική σχέσης μπορεί να αποτελέσει έδαφος για μια τοξική σχέση, όπου ο ένας σύντροφος είναι απορριπτικός και ψυχρός και ο άλλος αναζητά συνεχώς επιβεβαίωση και σύνδεση. Όπως συμβαίνει με κάθε τάση και στερεότυπο, οι ταμπέλες δεν δίνουν ποτέ την πλήρη εικόνα του πώς λειτουργούν οι σχέσεις. Υπάρχουν μέρες που ο εξωστρεφής θέλει να μείνει μέσα και ο εσωστρεφής να βγει έξω.

Κάποιες φορές η σύντροφος-μαύρη γάτα είναι φιλική και ανοιχτή και ο σύντροφος-γκόλντεν ριτρίβερ κλειστός και επιφυλακτικός. Οι δυναμικές μιας σχέσης εξελίσσονται συνεχώς, ανάλογα με τις καταστάσεις και τις εμπειρίες που ανταλλάσσει ένα ζευγάρι. Το σημαντικό είναι να κρατάτε ανοιχτούς τους διαύλους επικοινωνίας, χωρίς ποτέ να υποθέτετε ότι ξέρετε τι σκέφτεται ο σύντροφός σας. Σεβαστείτε τις ανάγκες του άλλου και δουλέψτε τις διαφορές σας μαζί, σαν ομάδα.

 


 

Σε συνεργασία με το Woman Idol

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Kαταθέστε το σχολιό σας. Eνημερώνουμε ότι τα υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

0 ΣΧΟΛΙΑ
Παλιότερα
Νεότερα Με τις περισσότερες ψήφους
Σχόλια εντός κειμένου
Δες όλα τα σχόλια
0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx