Μόσχα: Δεν θα μείνει ακέφαλη η ρωσική πρεσβεία στην Ουάσιγκτον

Μεντβέντεφ: Η είσοδος της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ θα ισοδυναμούσε με πόλεμο στη Ρωσία

Το Κρεμλίνο ανακοίνωσε σήμερα ότι στις ΗΠΑ θα διοριστεί νέος Ρώσος πρεσβευτής, διαψεύδοντας τις εικασίες δυτικών ΜΜΕ ότι οι σχέσεις με την Ουάσινγκτον υποβαθμίζονται στο τέλος της θητείας του εν ενεργεία απεσταλμένου Ανατόλι Αντόνοφ.

Ο 69χρονος Αντόνοφ, που έχει γεννηθεί στη Σιβηρία και είναι διπλωμάτης καριέρας, είναι επικεφαλής της ρωσικής πρεσβείας στην Ουάσινγκτον από το 2017. Ο ίδιος είχε δηλώσει τον Ιούλιο ότι ο διορισμός του εκεί πλησιάζει πλέον στο τέλος του.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ ερωτηθείς εάν η επιστροφή του Αντόνοφ υποδηλώνει ότι οι σχέσεις με την Ουάσινγκτον υποβαθμίζονται,απάντησε: «Όχι, φυσικά, θα διοριστεί πρεσβευτής εγκαίρως».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx