“Ο επιθεωρητείς έρχεται” στο Θέατρο Βαφείο

“Ο επιθεωρητείς έρχεται” στο Θέατρο Βαφείο

Η Ομάδα ΘΕΑΤΡΕΙΣ επιστρέφει δυναμικά με το κλασικό αστυνομικό θρίλερ «Ο Επιθεωρητής Έρχεται…» του Τζων Πρίσλεϋ, σε σκηνοθεσία της Μαριλένας Μοραγλή. Μετά την περσινή επιτυχία, η παράσταση ανεβαίνει από την Τετάρτη 16 Οκτωβρίου στο ΘΕΑΤΡΟ ΒΑΦΕΙΟ για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων, με ανανεωμένη ομάδα συντελεστών.

Μέσα από την ιστορία μιας φαινομενικά «ιδανικής» οικογένειας, ο συγγραφέας εγείρει ουσιώδη ερωτήματα σχετικά με την ατομική και συλλογική ευθύνη, φέρνοντας στο προσκήνιο διαχρονικά και επίκαιρα θέματα.

Τι σχέση μπορεί να έχουν ένας επιτυχημένος δυναμικός επιχειρηματίας, μία φιλάνθρωπη κυρία του καλού κόσμου, μία παραχαϊδεμένη κόρη, ένας ανεξέλεγκτος νεαρός γιος και ένας πολλά υποσχόμενος πλούσιος γαμπρός, με μια νεαρή γυναίκα που βρέθηκε νεκρή στο νοσοκομείο;

Κανείς δεν τολμά κατηγορήσει αυτούς τους πέντε ευυπόληπτους πολίτες, εκτός από τον «Επιθεωρητή που έρχεται» και δεν περιορίζεται σε τυπικές ερωτήσεις, αλλά διεισδύει στις σκοτεινές πτυχές της ζωής τους, αναζητώντας την αλήθεια και υπογραμμίζοντας ότι κάθε πράξη έχει συνέπειες.

Σκηνοθετικό Σημείωμα

Το έργο γράφτηκε το 1945, μετά τη φρίκη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, αντικατοπτρίζοντας όχι μόνο τα δεινά του φασισμού αλλά και την εποχή που τα γέννησε. Ο Πρίσλεϋ τοποθετεί το έργο στο 1912, τη χρονιά που βυθίζεται ο «αβύθιστος» Τιτανικός, που τα Βαλκάνια σπαράσσονται από τους Βαλκανικούς πολέμους και τοποθετεί το έργο του εκεί, σε μια προσπάθεια να προειδοποιήσει των κόσμο για τα δεινά που έρχονται.

Η νέα ανάγνωση του έργου αναδεικνύει ότι τα ζητήματα της εργατικής τάξης, της θέσης της γυναίκας, του ρόλου της άρχουσας τάξης και της κοινωνικής ευθύνης παραμένουν διαχρονικά και επίκαιρα.

Ο Πρίσλεϋ, χρησιμοποιώντας τεχνάσματα που κρατούν το κοινό σε εγρήγορση, καταφέρνει να μεταφέρει την αίσθηση αδιαφορίας που κυριαρχεί στους ήρωες του έργου. Για να ενισχύσουμε το μήνυμα, φέραμε στη σκηνή το ίδιο το θύμα, δίνοντάς του εικόνα και παρουσία. Η σιωπή της είναι η πιο δυνατή κραυγή.

Ταυτότητα παράστασης

Μετάφραση: Ζωή Ρηγοπούλου
Σκηνοθεσία – Θεατρική προσαρμογή: Μαριλένα Μοραγλή
Βοηθός Σκηνοθέτη: Ευδοκία Κατερινιού
Κινησιολογία: Νατάσα Παπαμιχαήλ
Σκηνικά: Γιώργος Λιντζέρης
Πρωτότυπη μουσική – Επεξεργασία ήχου: Νίκος Ιωάννου
Φωτογραφίες: Πάνος Ζουλάκης
Video – Trailer: Νίκος Παγωνάκης
Επεξεργασία εικόνων – Σχεδιασμός Αφίσας- banner: Μαρία Σκιαδά
Υπεύθυνη Επικοινωνίας: Ελευθερία Σακαρέλη

Παίζουν (με αλφαβητική σειρά):
Άννυ Ευαγγέλου, Φιλία Κανελλοπούλου, Γιάννης Κουκουβίνος, Άπος Κυπραίος, Δημήτρης Κωνσταντέλης, Μαριλένα Μοραγλή, Εμμανουήλ Στεφανουδάκης

Ημέρες και ώρες παραστάσεων:
Από Τετάρτη 16 Οκτωβρίου έως 8 Ιανουαρίου
Κάθε Τετάρτη στις 20.00
Διάρκεια: 120’ (χωρίς διάλειμμα)
Τrailer: https://www.youtube.com/watch?v=wswvsscSZ9w

Εισιτήρια: 15€ (γενική είσοδος), 12€ (φοιτητικό, ΑΜΕΑ, ανέργων, ομαδικές κρατήσεις), 10€ (ατέλεια ηθοποιών, σπουδαστών)

Θέατρο ΒΑΦΕΙΟ – ΛΑΚΗΣ ΚΑΡΑΛΗΣ: Αγ. Όρους 16, Αθήνα
Τηλέφωνο: 21 0342 5637

Social Media: Ομάδα ΘΕΑΤΡΕΙΣ
Fb: https://www.facebook.com/theatreisomada
Insta: https://www.instagram.com/theatreis_omada/

Λίγα λόγια για την Ομάδα Θεατρείς
Η θεατρική ομάδα «ΘΕΑΤΡΕΙΣ» ιδρύθηκε τον Φεβρουάριο του 2022 από τους Δημήτρη Κωνσταντέλη, Άπο Κυπραίο και Μαριλένα Μοραγλή. Με κοινό πάθος για το θέατρο, στόχος τους είναι να εκφράζουν κοινωνικούς προβληματισμούς και ανησυχίες μέσα από τις παραστάσεις τους. Η πρώτη τους δουλειά, «Αυτοί και τα παντελόνια τους» (2022-2023), αποτελούσε ένα καυστικό σχόλιο για χαρακτηριστικά το πώς οι άνθρωποι μετριούνται με βάση την εξωτερική τους εμφάνιση. Στη φετινή παράσταση, «Ο Επιθεωρητής Έρχεται», εστιάζουν στην ατομική ευθύνη και τον τρόπο, με τον οποίο η προσωπική μας στάση μπορεί να επηρεάσει θετικά την κοινωνία. Στόχος τους είναι το κοινό να διασκεδάσει και να προβληματιστεί.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx