ΓΝΩΜΗ

Όποιος και αν κερδίσει χαμένο είναι το ΠΑΣΟΚ

Όποιος και αν κερδίσει χαμένο είναι το ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Κουρμούζης
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ

Οι αρχηγικές εκλογές στο ΠΑΣΟΚ έγιναν για να βγει το κόμμα απ΄το τέλμα που το κρατά ο ηγέτης του κομματικού σωλήνα. Προσήλθαν 10% περισσότεροι ψηφοφόροι απ΄τις αντίστοιχες εκλογές του 2021.

Τότε ο εντεταλμένος του κομματικού μηχανισμού, νέος και αδόκιμος, επικράτησε κόντρα στην επιστροφή των παλαιών, Παπανδρέου και Λοβέρδου, επειδή ο κόσμος του ήθελε την ανανέωση του ΠΑΣΟΚ. Αλλά η ανανέωση δεν εξαρτάται μόνο από την ηλικία, αλλά από την ανανέωση ιδεών που συχνά ενστερνίζονται και προτάσσουν ώριμα πολιτικά μυαλά που δεν παύουν να αναζητούν την πρόοδο.

Το μπαράζ Ανδρουλάκη-Δούκα την επόμενη Κυριακή φέρνει αντιμέτωπους τους δύο χαμένους της προηγούμενης. Ο νέος, Ανδρουλάκης, πάλιωσε. Το 29,64% όπου τα 2/3 αυτού είναι Κρήτες, το αποδεικνύει. Και ο καινούργιος, Δούκας, εκκενώθηκε. Το δείχνει η 4η θέση στην Αθήνα όπου εκλέχτηκε Δήμαρχος δια της “εις άτοπον απαγωγής (μαθηματικό θεώρημα Ευκλείδη), όπου το 14% αρπάζει το όλον από μία συγκυρία αποστροφής.

Αν επικρατήσει ο ανεπιθύμητος Ανδρουλάκης ή, πιθανότερο, ο ανερμάτιστος Δούκας, το ΠΑΣΟΚ τελείωσε. Συνάμα αφαιρεί την ελπίδα ανάδειξης αρχηγού της εν δυνάμει αντιπολίτευσης για την αναγέννηση του κόμματος και της σοσιαλδημοκρατίας, σε μία χώρα ανέτοιμη για τις προκλήσεις της κλιματικής αλλαγής και της καλπάζουσας τεχνολογίας. Η Πράσινη Μετάβαση και η τεχνολογική ανάταση έπρεπε ήδη να πρωτοστατούν στον πολιτικό διάλογο στην Ελλάδα, πέρα από το κατασταλτικό πλιάτσικο της ΝΔ & ΣΙΑ ΕΠΕ.

Κρίμα για τον Παύλο και το ΠΑΣΟΚ. Αν όπως λένε οι δημοσκοπήσεις ο Χάρης Δούκας χάνει αμαχητί από τον Νίκο Ανδρουλάκη, αλλά ο Παύλος Γερουλάνος τον κερδίζει, αναρωτιέμαι αν ο Χάρης έχει την ωριμότητα να υπερκεράσει την φιλοδοξία του – κι αν αυτό επιτρέπεται καταστατικά – να παραιτηθεί υπέρ του Παύλου για τον δεύτερο γύρο ώστε να επιτευχθεί ο στόχος της αποπομπής του Νίκου που ζήτησε το 70% των ψηφοφόρων. Μπορεί να φτιάξει ένα αφήγημα επιστροφής στον Δήμο μετά το κράξιμο απ’ την Αθήνα και την Αττική. Με Δήμο και ΠΑΣΟΚ θα του πέσει ένα απ’ τα δυο καρπούζια και θα λερωθεί. Καλύτερα καθαρός απέξω βλέποντας μέσα. Θα εκτιμηθεί από συνοδοιπόρους του και τον κόσμο και, κυρίως θα ωφεληθεί το ΠΑΣΟΚ.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Kαταθέστε το σχολιό σας. Eνημερώνουμε ότι τα υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

0 ΣΧΟΛΙΑ
Παλιότερα
Νεότερα Με τις περισσότερες ψήφους
Σχόλια εντός κειμένου
Δες όλα τα σχόλια
0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx