Πολεμικό Ναυτικό: Η Ελλάδα αναλαμβάνει τη διοίκηση της επιχείρησης Irini

Πολεμικό Ναυτικό: Η Ελλάδα αναλαμβάνει τη διοίκηση της επιχείρησης Irini

Η Ελλάδα διαδέχεται στην Ιταλία στην διοίκηση της ναυτικής επιχείρησης Irini της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΓΕΝ.

Η ειδική τελετή πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 6 Οκτωβρίου 2024 στην Ιταλία, στη Ναυτική Βάση του Τάραντα, με τον Ιταλό Υποναύαρχο Αρμάντο Σίμι να παραδίδει καθήκοντα Διοικητού εν Πλω της επιχείρησης «Irini» στον Αρχιπλοίαρχο Προκόπιο Χαρίτο, ο οποίος εκπροσωπούσε το ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό.

Έτσι, ο Έλληνας Αξιωματικός πρόκειται να εκτελέσει τα καθήκοντά του κατά τους επόμενους 6 μήνες, με πλοίο έδρας Διοικητού την φρεγάτα «Λήμνος», υποστηριζόμενος από το εν Πλω επιτελείο της επιχείρησης «Irini», το οποίο μεταξύ άλλων στελεχώνεται και από Έλληνες επιτελείς.

Σημειώνεται ότι η κύρια αποστολή της επιχείρησης «Irini», στην οποία συμμετέχουν 21 κράτη – μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, είναι η εφαρμογή του εμπάργκο όπλων στη Λιβύη, στο πλαίσιο σχετικού ψηφίσματος του Συμβουλίου Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.

Οι Ένοπλες Δυνάμεις συμμετέχουν στην εν λόγω επιχείρηση από ενάρξεως της με μία φρεγάτα με οργανικό ελικόπτερο καθώς και με επιτελείς στο εν πλω και στο επιχειρησιακό Επιτελείο, επιβεβαιώνοντας τον σταθεροποιητικό ρόλο της Χώρας μας στην περιοχή και τη δυνατότητα της να συνεισφέρει έμπρακτα στις επιχειρήσεις και τις αποστολές της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Πηγἠ: NewsIt

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx