Νίκαια: Θύμα ξυλοδαρμού 10χρονη από συμμαθητές της στο προαύλιο του σχολείου

Νίκαια: Θύμα ξυλοδαρμού 10χρονη από συμμαθητές της στο προαύλιο του σχολείου

Άλλο ένα σοκαριστικό περιστατικό βίας ανηλίκων σημειώθηκε στη Νίκαια, όπου μια δεκάχρονη δέχτηκε επίθεση από συμμαθητές της στο προαύλιο του Δημοτικού και κατέληξε στο νοσοκομείο.

Το περιστατικό σημειώθηκε στο 9ο Δημοτικό Νίκαιας, όταν στο διάλλειμα στο προαύλιο του σχολείου τέσσερις μαθητές της Ε’ Δημοτικού ηλικίας 10 ετών επιτέθηκαν και τραυμάτισαν στο κεφάλι μια συνομήλικη συμμαθήτρια τους.

«Δεν μας ενημέρωσαν ποτέ για τους ξυλοδαρμούς της κόρης μας και όταν το συζητήσαμε, η δασκάλα την έβγαλε τρελή», είπε με δάκρυα στα μάτια η μητέρα της 10χρονης μαθήτριας που πήγε στο νοσοκομείο μετά από τα χτυπήματα από τους συμμαθητές της.

Η μαθήτρια όπως ανέφερε η μητέρα της μιλώντας στον ΑΝΤ1 βρίσκεται «σε κατάσταση σοκ και αυτή τη στιγμή δεν θέλει να επιστρέψει στο σχολείο». Όλα ξεκίνησαν, όπως ανέφερε, όταν η κόρη της πλησίασε μια συμμαθήτρια της και τη ρώτησε για ποιο λόγο την αποκαλούν «ψώνιο». «Ήταν το παιδί μου στο προαύλιο και το είπε ένα άλλο κορίτσι “ψωνιο”. Όταν το παιδί μου ρώτησε γιατί την είπε έτσι το άλλο κορίτσι φώναξε αλλά τρία αγόρια και την χτύπησαν» είπε η μητέρα του κοριτσιού.

«Άρχισαν να την χτυπούν ένας στο κεφάλι, οι άλλοι στη μέση και το σώμα και την περικύκλωναν άλλα παιδιά για να μην φαίνεται πως χτυπάνε το παιδί μου», είπε και εξήγησε πως ενώ κάλεσαν τη δασκάλα δεν ήρθε ποτέ και κανένας δεν έκανε τίποτα, ενώ περίπου 20 παιδιά παρακολουθούσαν χωρίς να επέμβουν.

«Το παιδί μου έμεινε χτυπημένο για δύο ώρες στο σχολείο», κατήγγειλε η μητέρα. «Το περιστατικό έγινε στις έντεκα στο διάλειμμα και στη μία και τέταρτο ο άνδρας μου πήρε το παιδί και του το είπε» αποκάλυψε η μητέρα της ανήλικης που έπεσε θύμα επίθεσης. Μάλιστα, όπως κατήγγειλε μια δασκάλα η οποία ενημερώθηκε από άλλη μαθήτρια ποτέ δεν πήγε στο σημείο της επίθεσης. «Το παιδί έμεινε δύο ώρες χτυπημένο», πρόσθεσε.

Συνέχισε λέγοντας «εγώ το έμαθα όταν σχόλασε. Δεν μου είπε τίποτα η δασκάλα, όταν σχόλασε το παιδί το είπε στον πατέρα του και έτσι το έμαθα. Το παιδί στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο. Στο σχολείο ισχυρίζονται ότι δεν έγινε το περιστατικό».

«Το παιδί μου είχε πάθει σοκ, είχε πέσει κάτω. Το σχολείο δεν μας ενημέρωσε για τους ξυλοδαρμούς της κόρης μας. Όταν μίλησα με τη δασκάλα, εκείνη την έβγαλε τρελή», είπε ενώ τόνισε πως αυτή τη στιγμή η 10χρονη δεν θέλει να επιστρέψει στο σχολείο.

Το κοριτσάκι μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο λόγω ζαλάδας και στη συνέχεια ειδοποιήθηκε η αστυνομία, η οποία έχει ξεκινήσει έρευνα για το περιστατικό. Παράλληλα, το σχολείο διερευνά την υπόθεση και αναμένεται να καταθέσουν οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί για τα γεγονότα.

Η κυρία Μαρία Αραβαντινού, αντιδήμαρχος παιδείας Νίκαιας, μιλώντας τηλεφωνικά στον ΑΝΤ1 ανέφερε ότι «αυτήν τη στιγμή το περιστατικό είναι υπό διερεύνηση».

«Η διευθύντρια έχει δώσει κατάθεση και μας είπε ότι έχει ενημερώσει τους γονείς. Επειδή όλοι έχουμε ανησυχήσει με όλα αυτά που βλέπουμε πρέπει να αναρωτηθούμε πώς θα χτυπηθεί το περιστατικό. Ο Δήμος δεν έχει αρμοδιότητα για τα θέματα του σχολείου παρά μόνο για τα κτηριακά θέματα» συμπλήρωσε.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx