Το ελληνικό ΥΠΕΞ για την επίθεση Ισραηλινών εις βάρος της ειρηνευτικής δύναμης του ΟΗΕ

Το ελληνικό ΥΠΕΞ για την επίθεση Ισραηλινών εις βάρος της ειρηνευτικής δύναμης του ΟΗΕ
epa11652792 The base of the United Nations Interim Forces in Lebanon (UNIFIL) in Ebel El Saqi Marjeyoun District, southern Lebanon, 10 October 2024. Two peacekeepers sustained non-serious injuries but remain in hospital after an Israeli tank fired toward an observation tower at UNIFIL's headquarters in Naqoura, directly hitting it and causing them to fall, UNIFIL stated on 10 October. Israeli soldiers also fired on UN position (UNP) in Labbouneh and 'deliberately fired at and disabled' the position's perimeter-monitoring cameras in separate incidents, UNIFIL added. EPA/STRINGER

Την ανησυχία της χώρας μας για την “στοχοποίηση της Προσωρινής Δύναμης των Ηνωμένων Εθνών στον Λίβανο” εξέφρασε το υπουργείο Εξωτερικών.

Σε ανάρτηση του στο Χ το υπουργείο αναφέρει τα εξής: «Η Ελλάδα ανησυχεί βαθύτατα για τη στοχοποίηση της Προσωρινής Δύναμης των Ηνωμένων Εθνών (UNIFIL) στον Λίβανο και υπογραμμίζει τον κρίσιμο ρόλο της δύναμης αυτής υπό το πρίσμα της περιφερειακής κλιμάκωσης. Ως ένα μέλος που συνεισφέρει στην UNIFIL, η Ελλάδα τονίζει ότι πρέπει να διασφαλίζεται η ασφάλεια του προσωπικού και της περιουσίας των Ηνωμένων Εθνών».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx