Μήνυση κατά της δημάρχου Τήλου – “Ποτέ δεν είπα να πετάξουν τους μετανάστες στη θάλασσα, η δήμαρχος έβαλε λόγια στο στόμα μου”

Μήνυση κατά της δημάρχου Τήλου – “Ποτέ δεν είπα να πετάξουν τους μετανάστες στη θάλασσα, η δήμαρχος έβαλε λόγια στο στόμα μου”

Στην Εισαγγελία, για την υποβολή μήνυσης, προσέφυγε μια γυναίκα, κάτοικος Ρόδου, κατά της δημάρχου Τήλου Μαρίας Καμμά για το περιστατικό με την άφιξη μεταναστών στο λιμάνι του νησιού και την λεκτική αντιπαράθεση που ακολούθησε μεταξύ τους.

Το συμβάν σημειώθηκε στις 4 Σεπτεμβρίου 2024 στο λιμάνι της Τήλου όπου η δήμαρχος Τήλου κατήγγειλε ότι μια γυναίκα ζήτησε «να  πετάξουν τους μετανάστες στη θάλασσα» και άρχισε να τραβάει βίντεο. Ομως στο βίντεο δεν ακούγεται καμία γυναίκα να ζητάει να πετάξουν ανθρώπους στην θάλασσα ή να λέει ότι οι μετανάστες πρέπει να πάνε στην πατρίδα τους και άλλα παρεμφερή που της προσάπτει η δήμαρχος. Η γυναίκα ζητεί με τη μήνυση που κατέθεσε χθες (11.10.2024), την ποινική δίωξη και τιμωρία της δημάρχου για εξύβριση και συκοφαντική δυσφήμηση.

Όπως  υποστηρίζει στην μήνυσή της, ενώ βρισκόταν με δύο φίλους της από την Γαλλία, είδε να καταφτάνει προς το λιμάνι το μεγάλο πλοίο της γραμμής, που εκτελούσε δρομολόγιο με προορισμό την Τήλο. Παρατήρησε τότε, να έρχεται ακριβώς από πίσω, ένα αρκετά μεγάλο σκάφος του Λιμενικού Σώματος. Τότε κατάλαβε ότι θα είχε γίνει κάτι αρκετά σοβαρό. «Παρακολουθούσα με μεγάλο ενδιαφέρον για να δω τι είχε συμβεί και έπρεπε το Λιμενικό να αράξει άμεσα. Με το που άραξε το πλοίο, άρχισαν να αποβιβάζονται όλοι αυτοί οι άνθρωποι με τη βοήθεια των Ελλήνων λιμενικών, φορτωμένοι με τα πράγματά τους. Ήταν ένα θέαμα που μου προκάλεσε σοκ και τρομερή εντύπωση, όπως θα ήταν απολύτως λογικό να προκαλέσει σε κάθε θεατή, που δεν είχε ξαναδεί μια τόσο ιδιαίτερη στιγμή, όπως αυτή της αποβίβασης και μεταφοράς από το Λιμενικό των προσφύγων σε ασφαλές μέρος», αναφέρει.

Εν συνεχεία, όπως καταγγέλλει, ενώ στεκόταν και έβλεπε σοκαρισμένη όλους αυτούς τους ανθρώπους που αποβιβάζονταν παρατήρησε ότι λίγα μέτρα πιο πέρα από εκείνη στεκόταν μια γυναίκα, άγνωστη σε εκείνην -δεν ήξερε ότι ήταν η δήμαρχος. «Την ρώτησα τι συνέβη και ποιοι ήταν όλοι αυτοί οι άνθρωποι», αναφέρει η μηνύτρια, και τότε εκείνη «για άγνωστους λόγους ερεθίστηκε από τον αυθορμητισμό με τον οποίο της απευθύνθηκα και γύρισε προς το μέρος μου λέγοντας φανερά ενοχλημένη και θυμωμένη, «και συ γιατί ρωτάς;». Προσπάθησα να κατευνάσω τα πνεύματα  αλλά εκείνη απάντησε επιθετικά και εριστικά «και τι σε νοιάζει εσένα: Να τους πετάξουμε στη θάλασσα;». Εκείνη προκάλεσε μόνη της τον μονόλογό της και μου απέδωσε εκφράσεις που δεν είχα πει και εν συνεχεία διέρρευσε και το βίντεο που με τραβούσε».

/

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx