Απεβίωσε ο πρώην ηγέτης της Σκοτίας Άλεξ Σάλμοντ – Βρισκόταν στη Οχρίδα για φόρουμ

Απεβίωσε ο πρώην ηγέτης της Σκοτίας Άλεξ Σάλμοντ – Βρισκόταν στη Οχρίδα για φόρουμ

Ο πρώην πρωθυπουργός της τοπικής κυβέρνησης της Σκωτίας, Άλεξ Σάλμοντ πέθανε σήμερα σε ηλικία 69 ετών, στην Οχρίδα της Βόρειας Μακεδονίας, κατά τη διάρκεια γεύματος. Υπέστη ανακοπή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Σάλμοντ έτρωγε σε ξενοδοχείο της Οχρίδας όταν έπαθε την ανακοπή. Όταν ένας από τους ομιλητές σε φόρουμ για την πολιτιστική διπλωματία, που συνδιοργάνωσε το γραφείο του πρώην προέδρου της Βόρειας Μακεδονίας, Γκιόργκε Ιβάνοφ, το Διεθνές Κέντρο “Alliance of Civilizations” και το Ινστιτούτο Πολιτιστικής Διπλωματίας από το Βερολίνο.

«Δυστυχώς, ο Αλεξ Σάλμοντ, πρώην πρώτος υπουργός της Σκωτίας πέθανε ξαφνικά σήμερα» ανακοίνωσε το γραφείο του πρώην προέδρου της Βόρειας Μακεδονίας.

Ο ‘Αλεξ Σάλμον διετέλεσε πρώτος υπουργός της Σκωτίας (ο τίτλος είναι first minister και όχι prime minister, όμως αποδίδεται στην κεφαλή της κυβέρνησης της Σκωτίας και στα ελληνικά ο πρώτος των υπουργών είναι ο πρωθυπουργός) κατά την περίοδο 2007-2014. Τον Σεπτέμβριο του 2014 διεξήχθη δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της Σκωτίας. Η πρόταση για ανεξαρτησία καταψηφίστηκε σε ποσοστό 54% και λίγο αργότερα ο Σάλμοντ που ήταν υπέρ της ανεξαρτησίας, παραιτήθηκε. Στις 24 Ιανουαρίου 2019 ο Σάλμοντ συνελήφθη από την αστυνομία και του απαγγέλθηκαν κατηγορίες για 14 αδικήματα, μεταξύ των οποίων για δύο απόπειρες βιασμού, 9 για σεξουαλικής κακοποίησης, δύο για ασέλγεια και μία για διατάραξη ησυχίας. Ο Σάλμοντ εξαρχής χαρακτήρισε τις διώξεις “πολιτικά υποκινούμενες”. Αθωώθηκε για όλες τις κατηγορίες.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx