ΠΑΣΟΚ: Στο εξωτερικό, μόνο στη Μελβούρνη ήρθε πρώτος ο Δούκας

ΠΑΣΟΚ: Στο εξωτερικό, μόνο στη Μελβούρνη ήρθε πρώτος ο Δούκας

Και οι Έλληνες που ψήφισαν στο εξωτερικό επέλεξαν Ανδρουλάκη, με εξαίρεση τη Μελβούρνη.

Αναλυτικά, στις Βρυξέλλες από 129 ψήφους, ο Ανδρουλάκης έλαβε 78, έναντι 51 του Χάρη Δούκα. Στο Λονδίνο, ψήφισαν 103 άτομα, από 266 που είχαν δικαίωμα ψήφου και σημειώθηκε η μεγαλύτερη αποχή. Ο Νίκος Ανδρουλάκης έλαβε 71 ψήφους και ο Χάρης Δούκας 28 -ήταν και τέσσερα άκυρα. Στο Σίδνεϊ ψήφισαν 47 μέλη και φίλοι του ΠΑΣΟΚ με το Νίκο Ανδρουλάκη να λαμβάνει 38 και τον Χάρη Δούκα 9 ψήφους. Στον πρώτο γύρο ο πρόεδρος του κόμματος είχε λάβει 19 ψήφους ενώ ο δήμαρχος Αθηναίων 9 και είχαν ψηφίσει 53 άτομα. Στη Μελβούρνη ψήφισαν 30 άτομα και έλαβε 22 ψήφους ο Χάρης Δούκας και 8 ο Νίκος Ανδρουλάκης. Στον πρώτο γύρο ο δήμαρχος Αθηναίων είχε λάβει 1 ψήφο, ενώ ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ  6. Συνολικά είχαν ψηφίσει 35 άτομα.

Συνολικά, σήμερα ψήφισαν 214.000 εκλογείς έναντι των 300.000 του πρώτου γύρου (-25%). Η μείωση είναι σχεδόν σταθερή σε όλους τους δεύτερους γύρους στις εσωκομματικές εκλογές για πρόεδρο στο ΠΑΣΟΚ. Ο νυν πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στο πρώτο γύρο της περασμένης Κυριακής, ήρθε πρώτος με 29,64% ενώ ο δήμαρχος Αθηναίων πέρασε οριακά δεύτερος, με 21,41% έναντι του Παύλου Γερουλάνου που είχε λάβει το 21,12% των ψήφων.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx