Τουρκία: Έκλεισαν ραδιοσταθμό επειδή καλεσμένος αναφέρθηκε σε “γενοκτονία Αρμενίων”

Ανάγκη και... Τούρκοι πείθονται: Ο Ερντογάν καταλαβαίνει με έναν τρόπο
epaselect epa11241081 Turkish President Recep Tayyip Erdogan delivers a speech during the AK Party's election campaign rally in Istanbul, Turkey, 24 March 2024. The local elections in Turkey are scheduled for 31 March 2024. EPA/ERDEM SAHIN

Ανακοινώθηκε σήμερα ότι η κυβέρνηση κλείνει τον αντιπολιτευόμενο τουρκικό ραδιοσταθμό Ατσίκ Ράντιο.

 

Το  Ατσίκ Ράντιο (Açik Radyo), που εκπέμπει εδώ και τριάντα χρόνια, δηλώνει «ανοικτό σε όλες τις φωνές και σε όλα τα χρώματα». Σήμερα η άδειά του ανακλήθηκε από το Ανώτατο Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο (RTÜK). «Η λειτουργία του Ατσίκ Ράντιο θα σταματήσει από τις 13:00 σήμερα. Το Ατσίκ Ράντιο δεν μπορεί να φιμωθεί και δεν θα φιμωθεί. Θα προσφύγουμε στη δικαιοσύνη για να ακυρωθεί αυτή την απόφαση», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ραδιοσταθμός.

Ο σταθμός είχε καταδικασθεί στα τέλη Μαΐου σε πρόστιμο και του είχε απαγορευθεί για πέντε ημέρες η μετάδοση εκπομπὠν του, επειδή στα τέλη Απριλίου ένας προσκεκλημένος είχε μιλήσει για τις σφαγές των Αρμενίων που διαπράχθηκαν το 1915 από τα οθωμανικά στρατεύματά, χαρακτηρίζοντάς τις γενοκτονία. Το τουρκικό Ανώτατο Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο σε ανακοινωσή του τότε ανέφερε ότι ο ραδιοσταθμός «δεν επιχείρησε να διορθώσει τις δηλώσεις που έγιναν από τον προσκεκλημένο». Τώρα ακύρωσε την άδεια του ραδιοσταθμού αναφέροντας ότι «η διεύθυνσή του δεν σεβάστηκε την πενθήμερη απαγόρευση της εκπομπής που επιβλήθηκε για υποκίνηση μίσους και εχθρότητας».

«Ζητούμε από τις αρχές να επιτρέψουν στον Ατσίκ Ράντιο να εκπέμπει και να βάλουν τέλος σ’ αυτή τη σκανδαλώδη βαρβρότητα», δήλωσε σήμερα ο Ερόλ Οντέρογλου, αντιπρόσωπος των Δημοσιογράφων Χωρίς Σύνορα (RSF) στην Τουρκία, χαιρετίζοντας ένα «ραδιοσταθμό που από την ίδρυσή του, πριν από 30 χρόνια, ενσαρκώνει την πλουραλιστική ενημέρωση σε μια χώρα όπου η πόλωση των μέσων ενημέρωσης δεν έχει πάψει να ενισχύεται διαρκώς».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx