Απεβίωσε ο Χρήστος Γείτονας των εκπαιδευτηρίων Κωστέα-Γείτονα

Απεβίωσε ο Χρήστος Γείτονας των εκπαιδευτηρίων Κωστέα-Γείτονα

Την τελευταία του πνοή άφησε ο Χρήστος Γείτονας, ο οποίος είχε ιδρύσει τα γνωστά εκπαιδευτήρια σύμφωνα με ανακοίνωση του σχολείου, το οποίο παράλληλα ενημερώνει ότι την ημέρα της κηδείας (Παρασκευή) αυτό θα παραμείνει κλειστό.

Σε ανάρτησή της, η διεύθυνση του σχολείου αναφέρει: «Με βαθιά θλίψη αποχαιρετούμε τον ιδρυτή του σχολείου μας, Χρήστο Γείτονα. Ο Χρήστος Γείτονας υπήρξε οραματιστής της εκπαιδευτικής φιλοσοφίας που καθοδήγησε το CGS για πέντε δεκαετίες. Η κληρονομιά του συνεχίζει να ζει μέσα από το έργο μας, και θα παραμείνει ανεξίτηλη στην ιστορία του σχολείου, των μαθητών, των αποφοίτων και των συνεργατών μας. Την Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2024, η οικογένεια του CGS θα αποχαιρετήσει τον πατέρα της. Την ημέρα αυτή το σχολείο θα παραμείνει κλειστό. Αντί στεφάνων, όσοι επιθυμούν μπορούν να κάνουν δωρεά στην Ένωση ‘Μαζί για το Παιδί’, στηρίζοντας έτσι ένα σκοπό που ήταν πάντα κοντά στην καρδιά του». Τα εκπαιδευτήρια ιδρύθηκαν το 1973 στο Μαρούσι, με 330 μαθητές αρχικά. Το 1981 εγκαινιάζονται εγκαταστάσεις στην Παλλήνη και το 1992 στα νότια προάστια. Το 2016 αλλάζει η εταιρική ταυτότητα και τα εκπαιδευτήρια Κωστέα-Γείτονα επαναπροσδιορίζονται ως CGS. Το όνομα Κωστέα στα εκπαιδευτήρια οφείλεται στο γεγονός ότι ο Χρήστος Γείτονας είχε στερηθεί την δική του άδεια από το καθεστώς της χούντας και χρειάσθηκε η άδεια της καθηγήτριας κυρίας Κωστέα για την αρχική ίδρυση των εκπαιδευτηρίων, όπου ένωσαν τις δυνάμεις τους και τα πέντε αδέλφια, με επικεφαλής τον Χρήστο Γείτονα.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx