ΘΕΑΤΡΟ

“Ο επιθεωρητής έρχεται”: Κλασικό θέατρο προς τέρψη των αισθήσεων

“Ο επιθεωρητής έρχεται": Κλασικό θέατρο προς τέρψη των αισθήσεων

“Ο ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΗΣ ΕΡΧΕΤΑΙ…”: Μια άρτια καθ’ όλα παράσταση στο θέατρο Βαφείο, με λιτά σκηνικά αποτελούμενα από κλασικά λεπτεπίλεπτα έπιπλα, κατάλληλα κοστούμια και εξαιρετικές ερμηνείες.

Στο θέατρο διαδραματίζεται η εξής ιστορία: Μια οικογενειακή σύναξη στο σπίτι του επιτυχημένου και δυναμικού επιχειρηματία, για τον αρραβώνα της κακομαθημένης κόρης του με έναν γαμπρό της σειράς τους και έναν νεαρό γιο καθ’ όλα ανεξέλεγκτο, με τη μητέρα πρόεδρο του φιλανθρωπικού ιδρύματος, η οποία δεν διέθετε ούτε την στοιχειώδη ευαισθησία, καταλήγει σε ένα ουσιαστικό ξεγύμνωμα όλων των μελών της, μετά τον ερχομό του αστυνομικού επιθεωρητή, ο οποίος ερευνά τον θάνατο μιας νεαρής κοπέλας.

Τελικά, όλοι είχαν βάλει το λιθαράκι τους για την απόλυτη καταστροφή μιας ορφανής κοπέλας, η οποία προσπαθούσε απλά να επιβιώσει με αξιοπρέπεια, οδηγώντας την στην αυτοκτονία, πράγμα καθόλου ξένο ακόμα και στις μέρες μας. Βέβαια, κάθε πράξη έχει και τις συνέπειές της.

Επειδή το έργο είναι αλυσίδα γεγονότων, δεν θα ήταν σωστό, να πούμε περισσότερα για την εξέλιξη της υπόθεσης, καθώς οι αποκαλύψεις η μία μετά την άλλη, είναι όλη η γοητεία αυτής της παράστασης.

Θέατρο για όλες τις εποχές

Ο Πρίσλεϋ έγραψε αυτό το έργο το 1945 και αναφερόταν στην εποχή του 1912, πράγμα που σημαίνει πως σήμερα, θα έπρεπε τουλάχιστον να φαίνεται κάπως αναχρονιστικό. Όμως, δυστυχώς ή ευτυχώς, ο άνθρωπος φαίνεται πως δεν μπορεί να αλλάξει, μένει πάντα ίδιος. Οι ευκατάστατοι, με όποιον τρόπο και αν απέκτησαν τα πλούτη τους, θεωρούν τους εαυτούς τους και τις οικογένειές τους ανώτερους από τους υπαλλήλους τους ή τους σκληρά μοχθούντες για την επιβίωσή τους.

Στην συγκεκριμένη περίπτωση, η σκηνοθέτης Μαριλένα Μοραγλή, επέλεξε έξυπνα να βάλει και την σιωπή να παίξει έναν μοναδικό ρόλο, καθώς όλοι γνωρίζουμε, πως μπορεί να γίνει η πιο δυνατή κραυγή.

Έτσι, ανάμεσα στις εξαιρετικές ερμηνείες των ηθοποιών, τοποθέτησε, το «φάντασμα» ή μάλλον «την συνείδηση» να κινείται παντού, πλησιάζοντας όλους του ήρωες την κατάλληλη στιγμή. Δηλαδή, την νεκρή νεαρή, να είναι παρούσα και να επηρεάζει καταλυτικά με τις κινήσεις και τις εξαιρετικές της εκφράσεις, όλη την εξέλιξη, δίχως να βγει ούτε μία λέξη από το στόμα της.
Όπως ανέφερα και στην αρχή, δύσκολα βλέπουμε σε θέατρο της Αθήνας, κλασσικές και «απείραχτες» με μοντερνισμούς παραστάσεις και οφείλω να το τονίσω και να συγχαρώ όλη την συγκεκριμένη ομάδα για το αποτέλεσμα.
Μια παράσταση που δεν πρέπει να χάσετε!


 

“Ο ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΗΣ ΕΡΧΕΤΑΙ…” του Τζων Πρίσλεϋ

ΘΕΑΤΡΟ ΒΑΦΕΙΟ

από την Ομάδα ΘΕΑΤΡΕΙΣ
Σκηνοθεσία – Θεατρική προσαρμογή: Μαριλένα Μοραγλή

Ταυτότητα παράστασης:
Μετάφραση: Ζωή Ρηγοπούλου
Σκηνοθεσία – Θεατρική προσαρμογή: Μαριλένα Μοραγλή
Βοηθός Σκηνοθέτη: Ευδοκία Κατερινιού
Κινησιολογία: Νατάσα Παπαμιχαήλ
Σκηνικά: Γιώργος Λιντζέρης
Πρωτότυπη μουσική – Επεξεργασία ήχου: Νίκος Ιωάννου
Φωτογραφίες: Πάνος Ζουλάκης
Video – Trailer: Νίκος Παγωνάκης
Επεξεργασία εικόνων – Σχεδιασμός Αφίσας- banner: Μαρία Σκιαδά
Υπεύθυνη Επικοινωνίας: Ελευθερία Σακαρέλη
Παίζουν (με αλφαβητική σειρά):
Άννυ Ευαγγέλου, Φιλία Κανελλοπούλου, Γιάννης Κουκουβίνος, Άπος Κυπραίος, Δημήτρης Κωνσταντέλης, Μαριλένα Μοραγλή, Εμμανουήλ Στεφανουδάκης.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Kαταθέστε το σχολιό σας. Eνημερώνουμε ότι τα υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

0 ΣΧΟΛΙΑ
Παλιότερα
Νεότερα Με τις περισσότερες ψήφους
Σχόλια εντός κειμένου
Δες όλα τα σχόλια
0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx