Μισό εκατομμύριο πρόσφυγες από το νότιο Λίβανο κατέφυγαν στη Συρία

Μισό εκατομμύριο πρόσφυγες από το νότιο Λίβανο κατέφυγαν στη Συρία
epa11624803 Syrian and Lebanese families who fled from southern Lebanon following Israeli military strikes in recent days arrive at the Masnaa Border Crossing with Lebanon, Jdeidat Yabous, Syria, 25 September 2024. According to Lebanon's Ministry of Health, at least 558 people have been killed, and more than 1,835 have been injured following continued Israeli airstrikes on southern Lebanese towns and villages. EPA/YOUSSEF BADAWI

Περισσότεροι από 500.000 άνθρωποι στον Λίβανο διέσχισαν τα σύνορα για να μεταβούν στη Συρία από τότε που η χώρα έγινε πεδίο μάχης μεταξύ  Χεζμπολάχ και Ισραήλ, ανακοίνωσε σήμερα η κυβερνητική επιτροπή διαχείρισης κρίσεων του Λιβάνου.

“Από την 23η Σεπτεμβρίου έως την 25η Οκτωβρίου, η Γενική Ασφάλεια κατέγραψε τη διέλευση 348.237 Σύρων πολιτών και 156.505 Λιβανέζων πολιτών στο συριακό έδαφος”, διευκρίνισε η επιτροπή σε ανακοίνωση. Στους Λιβανέζους τεκμαίρεται ότι περιλαμβάνονται και οι Παλαιστίνιοι που ζούσαν στο νότιο Λίβανο. Πολλοί πρόσφυγες είναι Σύροι που είχαν φύγει από την πατρίδα τους για να γλιτώσουν από τον εκεί εμφύλιο και είχαν ξαναφτιάξει από το μηδέν τη ζωή τους στο Λίβανο, για να αναγκαστούν τώρα να ξεκινήσουν πάλι από το μηδέν στη Συρία. Δεν έχουμε νεότερα για τον ακριβή αριθμό των κατοίκων του Νότιου Λιβάνου που έχουν καταφύγει σε βορειότερες περιοχές του Λιβάνου, αλλά έχει αναφερθεί ότι όλα τα καταφύγια και οι δομές της χώρας είναι πλήρεις.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx