Ροδινές από την Κύμη – Το απόλυτο σνακ για κάθε στιγμή!
18/02/2025
Τα μικρά αυτά τυροψωμάκια αποτελούν ένα τοπικό σνακ της περιοχής μου, στην Κύμη Ευβοίας. Λίγο “πειραγμένη” από μέρους μου σε μια ακόμα πιο θρεπτική εκδοχή με λιγότερες θερμίδες για όλες τις ώρες της ημέρας (η συνταγή που παρουσιάζουμε είναι για 24 τεμάχια).
Οι ροδινές αποτελούν ένα εξαιρετικό σνακ που μεταφέρεται εύκολα και είναι ιδανικό για την παραλία, την εργασία σου αλλά και για τους μικρούς μας φίλους στο σχολείο. Κάλλιστα, αν το συνοδέψεις με μια σαλάτα μπορείς να φτιάξεις ένα πλήρες γεύμα. Πρόκειται για μια πραγματικά εύκολη συνταγή με απλά υλικά που υπόσχομαι να αγαπήσεις.
ΥΛΙΚΑ
- 1 αλεύρι φαρινάπ ολικής άλεσης (500γρ)
- 1 ποτήρι γάλα χαμηλών λιπαρών
- 2/3 ποτήρι ελαιόλαδο (περίπου 160-180γρ)
- 300γρ φέτα τριμμένη
- 100γρ ανθότυρο
Εκτέλεση για τις ροδινές
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το ελαιόλαδο, το γάλα και το τυρί.
- Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε σιγά σιγά με ένα πιρούνι.
- Στην συνέχεια πλάθουμε την ζύμη σε μια ομοιόμορφη μπάλα με τα χέρια μας.
- Δημιουργούμε μικρά στρογγυλά σχηματάκια σαν μεγάλα μπισκότα.
- Τα τοποθετούμε σε ένα ταψάκι με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά περίπου.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
Η Κατερίνα Νταλέ είναι διαιτολόγος-διατροφολόγος
Σε συνεργασία με το medNutrition