Ο Μακρόν δεν θέλει στρατιωτική δράση εναντίον του Ιράν

Ο Μακρόν δεν θέλει στρατιωτική δράση εναντίον του Ιράν
epa12181861 French President Emmanuel Macron speaks to the press during the Group of Seven (G7) Summit at the Pomeroy Kananaskis Mountain Lodge in Kananaskis, Alberta, Canada, 17 June 2025. EPA/LUDOVIC MARIN / POOL

Αντίθετος σε μἰα πιθανή επίθεση κατά του Ιράν φαίνεται ο πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν, καθώς το ενδεχόμενο ανατροπής του καθεστώτος θα μπορούσε να προκαλέσει χάος.

Ο Μακρόν ζήτησε άμεση κατάπαυση του πυρός και επιστροφή στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους, ο πρόεδρος της Γαλλίας είπε ότι ο αμερικανός ομόλογός του φέρεται να έχει αλλάξει γνώμη από τότε που συναντήθηκε με τους ηγέτες της G7 στον Καναδά, όταν ο Εμανουέλ Μακρόν είχε εκφράσει την πεποίθησή του πως ο Ντόναλντ Τραμπ πίεζε για κατάπαυση του πυρός μεταξύ Ισραήλ και Ιράν.

«Δεν θέλουμε το Ιράν να αποκτήσει πυρηνικά όπλα», υπογράμμισε ο Μακρόν. «Αλλά το μεγαλύτερο λάθος θα ήταν η ανάληψη στρατιωτικής δράσης για την ανατροπή του καθεστώτος, αφού τότε θα επικρατούσε χάος», τόνισε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx