Πυροβολισμοί κατά Τούρκου σε καφετέρια στο Κολωνό – Τραυματίστηκε και ένας αστυνομικός
13/07/2025
Περιστατικό με πυροβολισμούς σημειώθηκε το μεσημέρι της Κυριακής σε καφετέρια στον Κολωνό, από το οποίο τραυματίστηκαν δύο άνδρες, εκ των οποίων ο ένας αστυνομικός, με αποτέλεσμα να σημάνει συναγερμός.
Η αστυνομία ενημερώθηκε γύρω στις 12 το μεσημέρι ότι υπάρχει επεισόδιο με πυροβολισμούς στην οδό Τριπόλεως 61 και στο σημείο έσπευσαν ισχυρές δυνάμεις. Σύμφωνα με μαρτυρίες ακούστηκαν τέσσερις πυροβολισμοί, εξού και εντοπίστηκαν στο σημείο τέσσερις κάλυκες.
Σύμφωνα με πληροφορίες, κάποιος πυροβόλησε δύο άνδρες που καθόταν σε καφετέρια κοντά στο πάρκο στην Ακαδημία Πλάτωνος. Οι συνθήκες υπό τις οποίες σημειώθηκε το περιστατικό παραμένουν άγνωστες, ενώ σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται έρευνα από τις αρμόδιες Αρχές.
Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες ένας υπήκοος Τουρκίας είχε μπει λίγη ώρα νωρίτερα μέσα στο κατάστημα κι είχε αγοράσει έναν καφέ. Έφυγε από το μαγαζί και λίγο αργότερα γύρισε τρέχοντας. Μπήκε μέσα στην καφετέρια ενώ τον ακολουθούσε ένα ακόμα άτομο, το οποίο τον πυροβολούσε.
Από τους πυροβολισμούς εκτός από τον Τούρκο, τραυματίστηκε κι ένας αστυνομικός ο οποίος ήταν εκτός υπηρεσίας και βρίσκονταν στο σημείο, καθώς η σύζυγος του είναι ιδιοκτήτρια του καφέ.
Και οι δύο διακομίζονται σε νοσοκομεία, με την κατάστασή τους να χαρακτηρίζεται ελεγχόμενη. Ο αστυνομικός μεταφέρεται στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο, ενώ ο πολίτης διακομίζεται στο νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς», ενώ το σημείο στον Κολωνό που σημειώθηκε το περιστατικό έχει αποκλειστεί από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.
Ο Τούρκος κατονόμασε στους αστυνομικούς τον δράστη, καθώς είναι ομοεθνής και γνωστός του και αναζητείται.
«Έριξε 4-5 πιστολιές καλές και έφυγε άνετος»
Σύμφωνα με τις μαρτυρίες, ο αστυνομικός ήταν ο ιδιοκτήτης της καφετέριας και τη στιγμή των πυροβολισμών, σέρβιρε τον καφέ στον άνδρα που ήταν ο στόχος.
«Πέρασε ένας έβγαλε ένα πιστόλι και πήγε να χτυπήσει έναν. Ο ιδιοκτήτης του μαγαζιού του άφηνε εκείνη την ώρα τον καφέ και τον πήραν κι αυτόν οι σφαίρες. Είναι αστυνομικός. Ο ένας (σ.σ.: τραυματίας) μιλούσε σπαστά, έλεγαν είναι Αλβανός, αλλά τελικά ήταν Τούρκος. Ο δράστης πυροβόλησε και έφυγε, εξαφανίστηκε» δήλωσε μια κάτοικος της γειτονιάς.
Θαμώνας καφετέριας δίπλα από το σημείο όπου «έπεσαν» οι πυροβολισμοί ανέφερε ότι ο δράστης «ήταν με μαύρα, γύρω στα 30. Βγάζει το πιστόλι, “μπαμ” – “μπαμ”, ρίχνει 4-5 πιστολιές γερές. Τραυματίζει δυο παιδιά στα πόδια, μπορούσε να τους ρίξει και αλλού, και με την άνεσή του έφυγε. Διέφυγε με τα πόδια ήσυχος. Οι τραυματίες έπεσαν έξω από το κατάστημα».
«Δεν μιλούσε ελληνικά, μου είπε ότι είναι Τούρκος»
Τις στιγμές τρόμου που έζησαν οι θαμώνες του καφέ δίπλα από το οποίο έπεσαν νωρίτερα οι πυροβολισμοί στον Κολωνό περιγράφει ένας αυτόπτης μάρτυρας ο οποίος είδε το θύμα, με αίματα στα πόδια, να του ζητά βοήθεια.
Όπως περιγράφει, ο άνδρας μιλούσε αγγλικά και όταν τον ρώτησε ποιος τον πυροβόλησε του απάντησε “δεν ξέρω”…
Παράλληλα, περιγράφει το δράστη ως μακρομάλλη, με κοτσίδα και βερμούδα ο οποίος διέφυγε πεζός προς την οδό Κροτύλου.
«Πέρασε κάποιος από εδώ, ακούσαμε πυροβολισμούς. Στην αρχή δεν δώσαμε σημασία. Πυροβόλησε τον έναν άνθρωπο, ήρθε προς το τραπέζι μας. Έχανε πολύ αίμα, ήταν στο διπλανό τραπέζι. Τον ρώτησα ‘ποιος σε πυροβόλησε;’. Μου λέει ‘δεν ξέρω’.
Του δέσαμε το πόδι, εγώ πήρα το 166. Δεν μιλούσε ελληνικά, μου είπε ότι είναι Τούρκος, κάτι τέτοιο. Ο δράστης έφυγε προς τη πλευρά του πάρκου με τα πόδια. Είχε μια μικρή κοτσίδα και μια βερμούδα», αναφέρει ο κάτοικος της περιοχής.