Πολίτες πυροβόλησαν τον οδηγό του οχήματος που έπεσε σε πλήθος στο Λος Άντζελες
19/07/2025
Τουλάχιστον 30 άνθρωποι τραυματίστηκαν νωρίς σήμερα το πρωί (τοπική ώρα) όταν ένα αυτοκίνητο έπεσε πάνω στο πλήθος έξω από νυχτερινό κέντρο στη λεωφόρο Σάντα Μόνικα στο Λος Άντζελες, όπως ανέφεραν η πυροσβεστική υπηρεσία της πόλης και μέσα ενημέρωσης. Επτά είναι σε κρίσιμη κατάσταση.
Το συμβάν σημειώθηκε λίγο πριν από τις 2.00 π.μ. τοπική ώρα (12:00 το μεσημέρι ώρα Ελλάδας), ανέφερε η πυροσβεστική. Όπως ανέφερε σε επίσημη ανακοίνωσή του το αστυνομικό τμήμα Λος Άντζελες, περαστικοί φέρεται να άρπαξαν τον οδηγό, να τον έβγαλαν από το αυτοκίνητο και να τον πυροβόλησαν.
Πιο συγκεκριμένα, το αστυνομικό τμήμα περιέγραψε τον ύποπτο, που πυροβόλησε τον οδηγό ως «έναν ισπανόφωνο άντρα, φαλακρό, που φορούσε μπλε φανέλα, και πιθανώς οπλισμένος με ένα ασημένιο περίστροφο». Ο άντρας διέφυγε από τον τόπο του εγκλήματος πεζός.
Το αυτοκίνητο, είπε, χτύπησε προφανώς πρώτα ένα φορτηγό-καντίνα έξω από το κέντρο και στη συνέχεια ένα σταντ και έπεσε πάνω σε μια μεγάλη ομάδα ανθρώπων.
Βίντεο που αναρτήθηκαν στο X δείχνουν δρόμους να έχουν αποκλειστεί και τραυματίες να απομακρύνονται με ασθενοφόρα.