Έξι βασίλεια του Κόλπου ζητούν από τον Τραμπ να βάλει φρένο στον Νετανιάχου

Έξι βασίλεια του Κόλπου ζητούν από τον Τραμπ να βάλει φρένο στον Νετανιάχου

Οι έξι μοναρχίες του Συμβουλίου Συνεργασίας του Κόλπου (CCG), που συνεδρίασαν στη Ντόχα, κάλεσαν σήμερα τις Ηνωμένες Πολιτείες να “χρησιμοποιήσουν την επιρροή τους” για να σταματήσουν το Ισραήλ, μετά την ισραηλινή επίθεση κατά των ηγετικών στελεχών της Χαμάς στο Κατάρ. Οι ΗΠΑ είχαν ενημερωθεί από τον Νετανιάχου για το πλήγμα σε ξένη χώρα.

“Αναμένουμε από τις Ηνωμένες Πολιτείες, τον στρατηγικό μας εταίρο, να χρησιμοποιήσουν την επιρροή τους στο Ισραήλ ώστε η χώρα αυτή να βάλει τέλος σε τέτοιου είδους ενέργειες”, δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου στη Ντόχα ο Τζάσεμ Αλ Μπουντάιουι, γενικός γραμματέας του Συμβουλίου Συνεργασίας του Κόλπου. Αυτό αποτελείται από την Σαουδική Αραβία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, το Μπαχρέιν, το Κατάρ, το Κουβέιτ και το Ομάν.

Παράλληλα, το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε ότι ο Μάρκο Ρούμπιο θα εκφράσει αύριο Τρίτη, κατά τη διάρκεια επίσκεψης στο Κατάρ, την υποστήριξη της Ουάσινγκτον στην εθνική κυριαρχία της χώρας μετά την ισραηλινή επίθεση που ειχε στόχο ηγετικά στελέχη της Χαμάς που βρίσκονταν στο Κατάρ.

“Ο υπουργός Ρούμπιο θα επαναλάβει την πλήρη υποστήριξη των Ηνωμένων Πολιτειών στην ασφάλεια και την κυριαρχία του Κατάρ μετά την ισραηλινή επίθεση στη Ντόχα”, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Τόμι Πίγκοτ, σύμφωνα με ανακοίνωση, την ώρα που ο Ρούμπιο συναντούσε την ισραηλινή ηγεσία στην Ιερουσαλήμ.

Ο αμερικανικός ειδησεογραφικός ιστότοπος Axios επικαλούμενος Ισραηλινούς αξιωματούχους μετέδωσε σήμερα ότι ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Νετανιάχου είχε ενημερώσει τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ ότι το Ισραήλ σχεδίαζε να επιτεθεί στους ηγέτες της Χαμάς στο Κατάρ προτού πραγματοποιηθεί η αεροπορική επιδρομή της περασμένης εβδομάδας.

Ο Λευκός Οίκος δήλωσε ότι ειδοποιήθηκε μόνον αφότου οι πύραυλοι είχαν ήδη εκτοξευθεί, χωρίς να δοθεί η ευκαιρία στον Τραμπ να αντιταχθεί στην επίθεση. Ωστόσο ο ιστότοπος Axios, επικαλούμενος επτά Ισραηλινούς αξιωματούχους, επιμένει ότι ο Λευκός Οίκος είχε ενημερωθεί, έστω και αν δεν υπήρχαν πολλά χρονικά περιθώρια να σταματήσει την επίθεση.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx