Πως η Πολωνία εξευτελίζει τη Γερμανία!
02/11/2025
Σοκαριστικές ήταν οι εξελίξεις στην δικαστική υπόθεση για τις εκρήξεις στον αγωγό φυσικού αερίου Nord Stream το 2022, στην οποία η Γερμανία ζητούσε από την Πολωνία την έκδοση του Ουκρανού υπόπτου που έχει συλληφθεί για πιθανή συμμετοχή στην ανατίναξή του, καθώς οι αγωγοί ήταν περιουσιακό στοιχείο της Γερμανίας. Το ένταλμα σύλληψης ήταν πανευρωπαϊκό και είχε εκδοθεί από τη Γενική Εισαγγελία της Γερμανίας ένα χρόνο νωρίτερα, το καλοκαίρι του 2024.
Τελικά, πριν λίγες μέρες, στις 17 Οκτωβρίου, δικαστήριο στην Πολωνία αποφάσισε να μην εκδοθεί στη Γερμανία ο Ουκρανός Volodimir Zhuravlev (δύτης) που είχε συλληφθεί και κατηγορούνταν ότι είχε ενεργό ρόλο στην ανατίναξη του αγωγού φυσικού αερίου Nord Stream και διέταξε την αποφυλάκισή του, ελεύθερο πλέον να επιστρέψει στην πατρίδα του!
«Το αίτημα των γερμανικών αρχών για την έκδοση δεν χρήζει εξέτασης», αναφέρεται στη δικαστική απόφαση. «Η υπόθεση έκλεισε», σχολίασε ο Πολωνός πρωθυπουργός, Ντόναλντ Τουσκ, προσθέτοντας ότι η έκδοση του υπόπτου δεν είναι προς το συμφέρον της Πολωνίας! Και συμπλήρωσε τονίζοντας ότι «το πρόβλημα δεν είναι η ανατίναξη το 2022 των υποθαλάσσιων αγωγών που συνέδεαν τη Ρωσία με τη Γερμανία, αλλά το πρόβλημα είναι στην πραγματικότητα το ίδιο το γεγονός, ότι κατασκευάσθηκαν εξ αρχής»!
Αργότερα, ο Πολωνός Υπουργός Εξωτερικών Radosław Sikorski το πήγε παρακάτω, εκφράζοντας την ελπίδα ότι «η Ουκρανία θα καταστρέψει και τον αγωγό Druzhba», ο οποίος προμηθεύει την Ουγγαρία με πετρέλαιο από τη Ρωσία! Κατά τα άλλα η Ευρώπη είναι μία ομογενής Ένωση!
Οι αποκαλύψεις και τα στραβά μάτια…
Σε όλην αυτή την ιστορία ορισμένοι Γερμανοί πολιτικοί ηγέτες ήταν πρόθυμοι να κάνουν τα στραβά μάτια μπροστά σε στοιχεία που δείχνουν ,πίσω από το πλήγμα στους αγωγούς, την Ουκρανία, φοβούμενοι ότι θα υπονομεύσουν την εγχώρια υποστήριξη στην πολεμική προσπάθεια του Κιέβου. Όμως, η γερμανική αστυνομία είναι πολιτικά ανεξάρτητη και η έρευνά της προχώρησε με γοργούς ρυθμούς. «Δυστυχώς η κρίσιμη υποδομή μας με τις γνωστές συνέπειες στην βιομηχανία, ανατινάχθηκε από μια χώρα που υποστηρίζουμε με τεράστιες παραδόσεις όπλων και δισεκατομμύρια σε μετρητά!», δήλωσε Γερμανός αξιωματούχος στη WSJ.
Γερμανικά μέσα ενημέρωσης γνωστοποίησαν στις 14 Αυγούστου ότι η γερμανική δικαιοσύνη είχε εκδώσει ένταλμα σύλληψης σε βάρος ενός Ουκρανού που ήταν ύποπτος ότι συνδέεται με τη δολιοφθορά, το Σεπτέμβριο 2022, των αγωγών αερίου Nord Stream 1 και 2 στη Βαλτική. Και όπως αποκαλύφθηκε ένας ακόμα Ουκρανός, ο Ρομάν Τσερβίνσκι παρασημοφορεμένος 48χρονος συνταγματάρχης που υπηρέτησε στις δυνάμεις ειδικών επιχειρήσεων της Ουκρανίας, ήταν ο “συντονιστής” της επιχείρησης Nord Stream, δήλωσαν άτομα που γνωρίζουν τον ρόλο του, διαχειριζόμενος την υλικοτεχνική υποδομή και την υποστήριξη ομάδας έξι ατόμων που νοίκιασε ένα ιστιοφόρο με ψεύτικες ταυτότητες και χρησιμοποίησε καταδυτικό εξοπλισμό, για να τοποθετήσει εκρηκτικά στους αγωγούς φυσικού αερίου.
Οι δράστες νοίκιασαν ένα γιοτ από το Ροστόκ στις 6 Σεπτεμβρίου του 2022. Τα διαβατήρια που επέδειξαν ήταν πλαστά, αλλά με επαγγελματικό τρόπο. Στο λιμάνι της Γερμανικής πόλης φορτώθηκαν τα εκρηκτικά στο σκάφος, ενώ κατά την επιστροφή του γιοτ βρέθηκαν μικροσκοπικά ίχνη εκρηκτικών υλών στο τραπέζι της καμπίνας.
Και όπως κατέληξαν οι μυστικές υπηρεσίες της Γερμανίας, όλα τα ίχνη οδηγούσαν στην Ουκρανία! Εκτός από τις αρχικές ενδείξεις του περασμένου φθινοπώρου, εντύπωση προκάλεσε το γεγονός πως η ενοικίαση του γιοτ έγινε από μια εταιρεία με έδρα την Πολωνία, που ανήκει σε δύο Ουκρανούς. Όσο για το ρόλο των ΗΠΑ, είναι χαρακτηριστική η δήλωση του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν πως οι αγωγοί Nord Stream «ήταν στο στόχαστρο προ του πολέμου».
Συμπέρασμα: φτηνό ρωσικό αέριο για την Τουρκία
Αυτή η αποκαλυπτική ιστορία δείχνει μεγαλοπρεπώς την δουλικότητα των γερμανικών κυβερνήσεων στο “κόμμα του πολέμου” θυσιάζοντας τεράστια εθνικά οικονομικά συμφέροντα, καθώς η ύφεση είναι προ των πυλών και οι απολύσεις στον βιομηχανικό κλάδο όπου απασχολούνται 5,4 εκατομμύρια άνθρωποι, ξεπερνούν ήδη τις 300.000. Ειδικά, ο κλάδος των αυτοκινήτων, έχει χάσει περίπου 55.000 θέσεις εργασίας τα τελευταία δύο χρόνια, σύμφωνα με το Bloomberg. Δεκάδες χιλιάδες θέσεις εργασίας ακόμη αναμένεται να εξαφανιστούν έως το 2030, από την βιομηχανία αυτοκινήτων που απασχολεί πάνω από 700.000 άτομα. Τελικά ποιων τα συμφέροντα εξυπηρετούν Μερτς, Μακρόν και Στάρμερ;
Και το πρόβλημα δεν είναι μόνο Γερμανικό. Η Ευρωπαϊκή Ένωση Κατασκευαστών Αυτοκινήτων (ACEA) εξέδωσε επείγουσα προειδοποίηση πρόσφατα, αναφέροντας ότι τα μέλη της —μεταξύ των οποίων η Volkswagen, η Fiat, η Peugeot και η BMW— λειτουργούν πλέον με «αποθέματα ασφαλείας, τα οποία όμως εξαντλούνται». «Οι διακοπές στη λειτουργία των γραμμών συναρμολόγησης μπορεί να απέχουν μόνο λίγες ημέρες. Καλούμε όλους τους εμπλεκόμενους να διπλασιάσουν τις προσπάθειές τους για την εξεύρεση μιας διπλωματικής λύσης σε αυτή την κρίσιμη κατάσταση», δήλωσε η γενική διευθύντρια της ACEA, Σίγκριντ ντε Φρις.
Και σε ό,τι μας αφορά, έχει γίνει αντιληπτό στο πολιτικό σύστημα το πλεονέκτημα της Τουρκίας, η Βιομηχανία της οποίας κινείται με το φτηνό ρωσικό φυσικό αέριο και συμμετοχή στην ενέργεια, ήδη ενός από τα δύο πυρηνικά ρωσικής κατασκευής εργοστάσια; Τι είδους επενδύσεις τελικά είναι βιώσιμες και ανταγωνιστικές στην χώρα μας;





