Σερβία: Στα βήματα του Ρούτσι με απεργία πείνας μάνα που έχασε το γιο της στον σταθμό Νόβι Σαντ
02/11/2025
Μητέρα θύματος της τραγωδίας του Νόβι Σαντ ξεκινά απεργία πείνας κοντά στο Κοινοβούλιο -δεν της επιτράπηκε να στήσει σκηνή μπροστά στη Βουλή
Έναν χρόνο πριν κατέρρευσε από κακοτεχνίες το τσιμεντένιο υπόστεγο στο σιδηροδρομικό σταθμό Νόβι Σαντ -πόλη της βόρειας Σερβίας- και σκοτώθηκαν 16 άτομα. Η μητέρα ενός εξ αυτών, η 47χρονη Ντιάνα Χρκα δήλωσε ότι αρχίζει απεργία πείνας για να πληρώσουν όλοι όσοι ευθύνονται για την τραγωδία.
Για τους 16 θανάτους γίνονται συχνά διαδηλώσεις στη Σερβία, με την κυβέρνηση να δηλώνει ότι έχουν απαγγελθεί κατηγορίες σε πολλούς, μεταξύ των οποίων και σε πολιτικούς του κυβερνώντος κόμματος και ότι οι διαδηλώσεις υποκινούνται από ξένα στοιχεία. Η απεργός πείνας εκτιμά ότι για το δυστύχημα φταίει ο πρόεδρος Βούτσιτς και η διαφθορά στον κατασκευαστικό κλάδο. Επίσης ζητεί να αφεθούν ελεύθεροι όσοι συνελήφθησαν σε προηγούμενες διαδηλώσεις.
Dijana Hrka, u majici sa natpisom “Mama protiv mašinerije” za Mašinu govori o započetom štrajku. Ona je ranije danas sprečena da priđe Skupštini gde je planirala da bude tokom svog štrajka glađu. pic.twitter.com/dJLyBbMn1o
— Mašina (@MasinaRS) November 2, 2025





