Γερμανικός κορσές και στην Βουλγαρία
30/12/2025
Η Βουλγαρία συνήθως βρίσκεται στην λανθασμένη σελίδα της Ιστορίας (κατωτέρω). Από πρώτης Ιανουαρίου 2026 εγκατέλειψε το λεβ, το εθνικό της νόμισα και υιοθέτησε οθνείον (=ξένο) ευρώ, εκβιαζόμενη από την Ευρωπαϊκή “διαίρεση” ότι άλλως δεν θα μετάσχει των Ευρωπαϊκών Ταμείων (η ελίτ της) και των συναλλαγματικών πιστώσεων του Target 2 για τις ανάγκες του ελλειμματικού της ισοζυγίου πληρωμών.
Όμως έκανε θεμελιώδες λάθος, μετέχουσα σε μία ατελή νομισματική ένωση, όπου η ισοτιμία του τοπικού νομίσματος παραμένει αμετάβλητη, αλλά τα επιτόκια διαφέρουν έως 100%. Στην αντίστοιχη ένωση των ΗΠΑ, ένα το επιτόκιο και ένα είναι το νόμισμα… το δολάριο. Συνεπώς, οι τιμές θα διαφέρουν και το εθνικό εισόδημα δεν θα αυξάνεται πέραν του αναιμικού 1-2% ετησίως, εξαιτίας της “ενιαίας” (υποτίθεται) νομισματικής πολιτικής (στα μέτρα της Γερμανίας) και η ανεργία θα εξάγεται στην Ευρώπη με τους υπερδιπλάσιους μισθούς της.
Ως αποτέλεσμα, ο πληθυσμός της Βουλγαρίας θα μειώνεται (ωσάν της Ελλάδος) και οι λαθρομετανάστες θα εισρέουν (εν αντιθέσει μέχρι τούδε) γιατί θα εισπράττουν σκληρά ευρώ στην μαύρη αγορά εργασίας και θα τα στέλνουν στο Αφγανιστάν για να έρθουν και άλλοι οικονομικοί μετανάστες.
Το εύλογο ερώτημα είναι: “Καλά η Βουλγαρική ηγεσία δεν βλέπει την Γερμανική παγίδα;”. Μήπως την είδε ο αλήστου μνήμης Σημίτης και το κόμμα του; Όχι! Όπως και την επερχόμενη οικονομική καταστροφή των “Ολυμπιακών παιγνίων” (Olympic games), που μετά 5ετία οδήγησαν στην Ελληνική χρεοκοπία, οπότε καθηλώθηκαν οι αμοιβές και οι συντάξεις με την Κατρουλάγκιον “διαφορά” – έτερος Καππαδόκης αυτός των Συριζαίων.
Μία αντίστοιχη ανυπόληπτη ελίτ διευθύνει και την Βουλγαρία σήμερα, που αν δεν υπήρχε η πολιτική και δικαστική διαφθορά εν Ελλάδι, θα κατείχε τα πρωτεία στην “ένωση” των 19 του ευρώ κι όχι των 27, που είναι η παλαιά ΕΕ της εντιμότητας. Η Βουλγαρία τον 19ο αιώνα επί Μπίσμαρκ, πήγε να γίνει η “μεγάλη” του Τσάρου Συμεών, αλλά όπως αυτή σκόνταψε τον 9ο αιώνα στον Αυτοκράτορα Βασίλειο τον Βουλγαροκτόνο, έτσι και η Βουλγαρία που απελευθερώθηκε από τους Ρώσους, εμποδίστηκε από την Αγγλία, που είδε τον κίνδυνο του Ανατολικού προβλήματος – να κατέβουν οι Ρώσοι στην Μεσόγειο θάλασσα.
Ο Ελευθέριος Βενιζέλος ανέλαβε να επανακαταλάβει την Καβάλα και να ιδρύσει της Αλεξανδρούπολη (Δεδεαγάτς) και ο Ελληνικός στρατός να νικήσει την Βέρμαχτ στο οχυρό Λίτσε στο κάτω Νευροκόπι. Μεταπολεμικώς, οι λανθασμένες πάντοτε επιλογές της Βουλγαρικής κυβέρνησης έτυχαν της υποστήριξης της… Αμερικής! Ας ελπίσουμε ότι με τις νεότερες δεν θα στραφεί εναντίον της Ελλάδας, όπως με την κατακράτηση των νερών του ποταμού Άρδα, που αποσιωπά η κυβέρνηση Κυριάκου Μητσοτάκη σήμερα.




