ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Κύπρος: Παραίτηση Χαραλάμπους μετά το σκάνδαλο – Τι απαντά ο Χριστοδουλίδης

Κύπρος: Παραίτηση Χαραλάμπους μετά το σκάνδαλο – Τι απαντά ο Χριστοδουλίδης

Σε μείζον πολιτικό σεισμό εξελίσσεται στην Κύπρο η υπόθεση του επίμαχου βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα την Πέμπτη (8/1), το οποίο φέρεται να αποκαλύπτει οργανωμένο δίκτυο διαφθοράς στους κόλπους του Προεδρικού Μεγάρου.

Παραιτήθηκε από τη θέση του ο Χαράλαμπος Χαραλάμπους, Διευθυντής του Γραφείου του Πρόεδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκου Χριστοδουλίδη, στη σκιά του βίντεο με οσμή σκανδάλου για «σκιώδη» χρηματοδότηση προεκλογικής εκστρατείας. Σε ανάρτησή του στο Facebook ο κ. Χαραλάμπους αναφέρει ότι έλαβε την απόφαση παραίτησης για να μην συνεχίσει να «εργαλειοποιείται» η παρουσία του στην προεδρία.

«Για μένα, πρώτιστο καθήκον είναι η προστασία της χώρας, της Κυβέρνησης και του Προέδρου της Δημοκρατίας. Σε μια περίοδο που η πατρίδα μας έχει ανάγκη από σταθερότητα, αξιοπιστία και καθαρό πολιτικό λόγο, επιλέγω για σκοπούς διαφάνειας να παραιτηθώ, ώστε η δική μου παρουσία να μη συνεχίσει να εργαλειοποιείται εις βάρος των εθνικών μας επιδιώξεων και της συλλογικής προσπάθειας», αναφέρει χαρακτηριστικά. Ο κ. Χαραλάμπους αποδίδει την υπόθεση σε μια «στοχευμένη προσπάθεια να πληγεί προσωπικά ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, να αμφισβητηθεί η Κυβέρνηση και να τραυματιστεί η εικόνα της πατρίδας μας».

Ειδικά για το βίντεο αναφέρει πως περιέχει εσκεμμένες παραποιήσεις, επιλεκτικά αποσπάσματα και αναφορές σε διαφορετικό πλαίσιο, «καθοδηγούμενη σε παραπλανητικά συμπεράσματα, τυγχάνει εκμετάλλευσης, χωρίς πρόθεση νηφάλιας ανάγνωσης των πραγματικών δεδομένων, ως αυτά θα εξαχθούν από τις νενομισμένες διαδικασίες, με τρόπο που υπονομεύει όχι μόνο πρόσωπα, αλλά και την ίδια την εμπιστοσύνη με την οποία οφείλουμε να προστατεύουμε στους θεσμούς».

Εξηγεί πως για την υπόθεση έχει ήδη καταθέσει προκειμένου να παρουσιάσει το πραγματικό πλαίσιο «των αποσπασματικά παρουσιαζόμενων αναφορών μου». «Δεν πρόκειται, σε καμία περίπτωση, να αποδεχθώ να αφήνεται η παραμικρή σκιά για την εντιμότητά μου, ούτε για την ειλικρινή μου πρόθεση να προσφέρω στον τόπο μου. Πολύ περισσότερο, δεν θα επιτρέψω η παρουσία μου στην Κυβέρνηση να μετατρέπεται σε εργαλείο εκμετάλλευσης με σκοπό να πληγεί η Κυπριακή Δημοκρατία ή ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Για τον λόγο αυτό υπέβαλα την παραίτηση μου από τη θέση του Διευθυντή του Γραφείου του Προέδρου της Δημοκρατίας», τονίζει.

Χριστοδουλίδης: Δεν κρύβομαι, έχω καθαρά χέρια

Ο Νίκος Χριστοδουλίδης, το πρωί της Δευτέρας, 12.01.2026, πραγματοποίησε δηλώσεις με φόντο το βίντεο που είδε το φως της δημοσιότητας στο οποίο φαίνονται συνεργάτες του να μιλούν για μίζες, κάτι το οποίο αρνείται ο Κύπριος πρόεδρος.

Νωρίτερα την παραίτησή του λόγω του βίντεο είχε υποβάλει ο Χαράλαμπος Χαραλάμπους, από τη θέση του ως διευθυντής στο γραφείο του Νίκου Χριστοδουλίδη. «Δεν εχω να φοβηθώ οτιδήποτε και δεν κρύβομαι» δήλωσε ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης από την Λεμεσό τονίζοντας πως η παραίτηση του Διευθυντή του Γραφείου του Χαράλαμπου Χαραλάμπους είναι πράξη αυτοπεποίθησης και εμπιστοσύνης.

Σε σχέση με τον Ανεξάρτητο Φορέα Κοινωνικής Στήριξης, είπε ότι η πρώτη του σκέψη είναι η πλήρης κατάργηση του Φορέα χωρίς να αφεθούν ακάλυπτοι οι φοιτητές. Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης υπογράμμισε αρχικά τον θεσμικό ρόλο των κομμάτων, σημειώνοντας ότι αποτελούν «βασικό πυλώνα της δημοκρατίας». Τόνισε πως όλα τα κόμματα, συμπεριλαμβανομένων εκείνων της συμπολίτευσης, είναι ελεύθερα να ενεργούν όπως κρίνουν, ενώ η κυβέρνηση παραμένει υπόλογη αποκλειστικά στον κυπριακό λαό και στην υλοποίηση του προεκλογικού της προγράμματος.

Απαντώντας σε ερώτηση για το αν η παραίτηση του κ. Χαραλάμπους ήταν αποτέλεσμα πιέσεων, ο πρόεδρος ήταν κατηγορηματικός. Όπως ανέφερε, η απόφαση «δεν είναι πράξη πίεσης ούτε πράξη ενοχής», αλλά «πράξη αυτοπεποίθησης και εμπιστοσύνης». Διαβεβαίωσε επίσης ότι δεν υφίσταται κανένα ζήτημα με τη δημοσιοποίηση στοιχείων, στο πλαίσιο της σχετικής νομοθεσίας, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν πρόκειται να προβεί σε οποιαδήποτε παράνομη ενέργεια, επιμένοντας στη διαφάνεια και στα «καθαρά χέρια» αναφέρει το sigmalive.com

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Kαταθέστε το σχολιό σας. Eνημερώνουμε ότι τα υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

0 ΣΧΟΛΙΑ
Παλιότερα
Νεότερα Με τις περισσότερες ψήφους
Σχόλια εντός κειμένου
Δες όλα τα σχόλια
0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx