Αιχμές Κατρίνη για τα ελληνοτουρκικά: Μας ενημερώνει η Άγκυρα και όχι η κυβέρνηση

Αιχμές Κατρίνη για τα ελληνοτουρκικά: Μας ενημερώνει η Άγκυρα και όχι η κυβέρνηση

Σε παρέμβασή του μέσω ανάρτησης στα κοινωνικά δίκτυα, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Κατρίνης ασκεί αιχμηρή κριτική στην κυβέρνηση για έλλειμμα ενημέρωσης γύρω από τις ελληνοτουρκικές εξελίξεις.

Ο κ. Κατρίνης αναφέρεται στις δηλώσεις του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών Χακάν Φιντάν, ο οποίος προανήγγειλε συνάντηση μεταξύ Κυριάκου Μητσοτάκη και Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εντός Φεβρουαρίου, κάνοντας παράλληλα λόγο για «μόνιμη λύση» στα ζητήματα του Αιγαίου. Όπως σημειώνει, είναι προβληματικό το γεγονός ότι η ενημέρωση της ελληνικής κοινής γνώμης γίνεται –όπως υποστηρίζει– από την τουρκική πλευρά και όχι από την ίδια την κυβέρνηση.

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ θέτει ερωτήματα σχετικά με το περιεχόμενο των αναφερόμενων «διαφορών» στο Αιγαίο, υπενθυμίζοντας ότι η πάγια ελληνική θέση αναγνωρίζει ως μοναδική διαφορά την οριοθέτηση υφαλοκρηπίδας και ΑΟΖ, βάσει του Δικαίου της Θάλασσας. Καλεί, τέλος, την κυβέρνηση να ενημερώσει επισήμως τα πολιτικά κόμματα και τον ελληνικό λαό για τις εξελίξεις, αφήνοντας αιχμές για ενδεχόμενη αλλαγή της εθνικής γραμμής.

Δείτε ολόκληρη την ανάρτηση του:

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx