Λύκος φέρεται να επιτέθηκε σε περιπατητές στο Τατόι

Λύκος φέρεται να επιτέθηκε σε περιπατητές στο Τατόι

Ο δήμος Αχαρνών ενημερώθηκε για “επίθεση λύκου” και κάνει συστάσεις στον κόσμο να προσέχει όταν πηγαίνει εκδρομή σε περιοχές όπου μπορεί να υπάρχουν λύκοι.

Ο δήμος Αχαρνών ξεκαθαρίζει ότι δεν τραυματίσθηκε κανείς και δεν αναφέρει ουσιώδεις, λεπτομέρειες, όπως π.χ. αν ο λύκος γρύλισε και έφυγε ή αν επιτέθηκε όντως σε περιπατητές. Ομως εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει τα εξής:

«Ο δήμος Αχαρνών ενημερώθηκε για ένα περιστατικό που συνέβη στην ευρύτερη περιοχή των Βασιλικών Κτημάτων και στα διοικητικά όρια του δήμου Διονύσου (διαδρομή ανάμεσα σε Κρυονέρι και Κτήματα). Ομάδα ατόμων που περιηγούνταν στην περιοχή δέχθηκε επίθεση από λύκο ευτυχώς όμως χωρίς οδυνηρά αποτελέσματα.

»Το τριήμερο που διανύουμε, όπως και κάθε Σαββατοκύριακο αναμένεται στην Πάρνηθα να βρεθούν πολλοί επισκέπτες και συνιστάται να κινούνται με ιδιαίτερη προσοχή. Σύμφωνα με τις οδηγίες που έχουν δοθεί από τα Δασαρχεία και τους αρμόδιους φορείς:

– Σε περίπτωση που εντοπιστεί λύκος, δεν τρέχουμε. Αν βρίσκεται σε μεγάλη απόσταση, δεν τον πλησιάζουμε και διατηρούμε οπτική επαφή. Αν πλησιάσει, επιδεικνύουμε επιθετική στάση, κάνοντας δυνατό θόρυβο, φωνάζοντας ή κουνώντας αντικείμενα.

– Αποφεύγουμε τις βόλτες σε περιαστικές περιοχές και εντός του Δρυμού με τον σκύλο μας. Εάν χρειαστεί, τον κρατάμε πάντα δεμένο με λουρί (σ.σ. για να μην έρθει σε διαμάχη με το λύκο)

– Δεν επισκεπτόμαστε τις περιοχές αυτές όταν υπάρχει περιορισμένο φυσικό φως, δηλαδή νωρίς το πρωί ή κυρίως το σούρουπο, λίγο πριν νυχτώσει.

– Δεν παρέχουμε τροφή – εκούσια ή ακούσια – στα ζώα της άγριας πανίδας. Δεν αφήνουμε υπολείμματα τροφής εκτός κάδων απορριμμάτων στις περιαστικές περιοχές.

– Ενημερώνουμε το Δασαρχείο ή άλλες αρχές για κάθε εντοπισμό λύκου. Ο δήμος Αχαρνών παρακολουθεί διαρκώς τα συμβάντα και συνεργάζεται με τους αρμόδιους φορείς», καταλήγει η ανακοίνωση του δήμου.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx