Κατρίνης από το ΑΤΑ: Εκφράζουμε την αμέριστη εμπιστοσύνη μας στις Ένοπλες Δυνάμεις
18/05/2026
Μήνυμα στήριξης προς τις Ένοπλες Δυνάμεις και ιδιαίτερα προς την Πολεμική Αεροπορία έστειλε από τη Λάρισα ο βουλευτής και υπεύθυνος ΚΤΕ Εθνικής Άμυνας του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Κατρίνης, ο οποίος πραγματοποίησε επίσκεψη στο Αρχηγείο Τακτικής Αεροπορίας (ΑΤΑ) και στρατιωτικές μονάδες της περιοχής, συνοδευόμενος από τη βουλευτή Λάρισας Ευαγγελία Λιακούλη και τον αν. γραμματέα του τομέα Άμυνας του κόμματος Θωμά Χατζηαθανασίου.
Το κλιμάκιο του ΠΑΣΟΚ κατά την επίσκεψή του στο ΑΤΑ ενημερώθηκε από τον Αρχηγό και το επιτελείο του για ζητήματα επιχειρησιακής ετοιμότητας και λειτουργίας της Τακτικής Αεροπορίας. Ακολούθησαν επισκέψεις στην 110 Πτέρυγα Μάχης και στο Εθνικό Κέντρο Αεροπορικών Επιχειρήσεων, όπου τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ ενημερώθηκαν από τους Διοικητές τους.
Σε δήλωσή του, ο Μιχάλης Κατρίνης ανέφερε: «Βρεθήκαμε σήμερα εδώ στη Λάρισα για να σηματοδοτήσουμε την αμέριστη εμπιστοσύνη μας στις Ένοπλες Δυνάμεις, ιδιαίτερα στην Πολεμική Αεροπορία, τα ατσάλινα φτερά που υπερασπίζονται τον εθνικό εναέριο χώρο, την εθνική μας κυριαρχία, την πατρίδα.
Η στήριξη και η εμπιστοσύνη στις Ένοπλες Δυνάμεις για το ΠΑΣΟΚ δεν εκφράζεται μόνο με την ενίσχυση με σύγχρονα οπλικά συστήματα. Συνδέεται με την αναβάθμιση του στρατιωτικού επαγγέλματος, με την αξιοκρατία, με την ισονομία και βεβαίως με το σεβασμό που πρέπει να δείχνει εμπράκτως η Πολιτεία στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων.
Νομίζω ότι οι νομοθετικές πρωτοβουλίες και οι πολιτικές επιλογές της κυβέρνησης έχουν οδηγήσει σημαντικό μέρος του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας σε διαμαρτυρίες, καθώς αισθάνονται ότι η πολιτεία δεν αποτιμά σωστά και δεν σέβεται μια προσφορά που πάνω απ’ όλα πηγάζει από την αγάπη προς την πατρίδα και τους Έλληνες πολίτες».




