ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Θρίλερ με την οσμή αερίου στην Αττική – Τι απαντούν οι επιστήμονες

Θρίλερ με την οσμή αερίου στην Αττική – Τι απαντούν οι επιστήμονες

Αναστάτωση προκλήθηκε το μεσημέρι της Τρίτης σε πολλές περιοχές της Αττικής, όταν κάτοικοι ανέφεραν έντονη και δυσάρεστη οσμή που έμοιαζε με αέριο να απλώνεται στην ατμόσφαιρα.

Η οσμή έγινε αισθητή περίπου στις 12 το μεσημέρι και ήταν ιδιαίτερα έντονη κυρίως στα νότια προάστια και στο παραλιακό μέτωπο, ενώ αναφορές υπήρξαν από περιοχές που εκτείνονται από το Λαγονήσι μέχρι τη Δραπετσώνα και από τη Γλυφάδα έως τη Νέα Σμύρνη, την Καλλιθέα και τον Άγιο Δημήτριο.

Το φαινόμενο προκάλεσε ανησυχία στους κατοίκους, με αρκετούς να κάνουν λόγο για έντονη δυσοσμία που παρέμεινε για αρκετή ώρα στην ατμόσφαιρα, χωρίς όμως να έχουν αναφερθεί προβλήματα υγείας ή άλλες επιπτώσεις.

Μιλώντας νωρίτερα το πρωί της Τετάρτης στην εκπομπή «Κοινωνία ώρα Mega», ο καθηγητής Περιβαλλοντικής και Υγειονομικής Μηχανικής του ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης, απέκλεισε το ενδεχόμενο διαρροής φυσικού αερίου ή βιομηχανικής εγκατάστασης και εκτίμησε ότι η πηγή της οσμής βρίσκεται στη θαλάσσια περιοχή του Σαρωνικού.

Σύμφωνα με τον ίδιο, τα δύο επικρατέστερα σενάρια είναι είτε δραστηριότητες στη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη μεταξύ Περάματος και Σαλαμίνας, όπου πραγματοποιούνται εργασίες σε πλοία, είτε ένα αγκυροβολημένο δεξαμενόπλοιο κοντά στην Αίγινα που βρισκόταν σε διαδικασία καθαρισμού δεξαμενών.

«Δεν ήταν διαρροή του φυσικού αερίου, ούτε κάποια βιομηχανική εγκατάσταση η οποία έχει διαρροή», ξεκαθάρισε αρχικά μιλώντας στο Mega, ο κ. Σαρηγιάννης.

«Αυτό που έχουμε καταλήξει είναι ότι η πηγή είναι στο Σαρωνικό και με δύο κυρίαρχα σενάρια ως τα πιο πιθανά να είναι η πηγή είναι στην ναυπηγοσχεδιαστική ζώνη ανάμεσα στην το Πέραμα και τη Σαλαμίνα, όπου γίνονται επισκευές και διαλύσεις πλοίων», συνέχισε.

«Το δεύτερο σενάριο είναι σε ένα αγκυροβολημένο δεξαμενόπλοιο έξω από την Αίγινα, εκεί είναι ο πυρήνας των αγκυροβολίων στον Σαρωνικό, σε φάση καθαρισμού της δεξαμενής», κατέληξε.

“Κανένα σενάριο σεισμού”

Ανάρτηση για την έντονη ασυνήθιστη οσμή που έγινε αισθητή σε μεγάλο τμήμα του λεκανοπεδίου της Αττικής χθες το μεσημέρι (19/5) έκανε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook ο σεισμολόγος, Γεράσιμος Παπαδόπουλος.

«Η οσμή στην Αττική δε νομίζω ότι έχει σχέση με επερχόμενο σεισμό. Τα αίτια πρέπει να αναζητηθούν αλλού», σχολίασε ο κ. Παπαδόπουλος.

Υπενθυμίζεται ότι μέχρι στιγμής έχει αποκλειστεί το σενάριο διαρροής φυσικού αερίου, όπως επιβεβαίωσε σήμερα το πρωί ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σταύρος Παπασταύρου.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Kαταθέστε το σχολιό σας. Eνημερώνουμε ότι τα υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

0 ΣΧΟΛΙΑ
Παλιότερα
Νεότερα Με τις περισσότερες ψήφους
Σχόλια εντός κειμένου
Δες όλα τα σχόλια
0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx